06/01/202415:23

Δήμος Πύργου: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου και τοπικών αρχών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός υδάτων στο Λιμάνι Κατακόλου (photos)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Κατακόλου, η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στα πλαίσια του Εορτασμού των Θεοφανείων στον Δήμο Πύργου.

Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου Β΄, παρουσία Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Φορέων καθώς και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε αρχικά η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, οι Αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Γιαννόπουλος και Παναγιώτης Μπράμος, ο πρώην Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Παρέστησαν ακόμη όλοι σχεδόν οι Αντιδήμαρχοι και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύργου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, και Φορέων της περιοχής, η Φιλαρμονική “ΑΠΟΛΛΩΝ” καθώς και πλήθος κόσμου.

Εννέα (9) άτομα βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, και ο Βασίλης Τράπαλης απ’ τα Λαστέικα ήταν αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό και έλαβε ένα χρυσό Σταυρό από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κκ. Αθανάσιο.

«Τα Φώτα είναι μια μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Να φωτιστούμε και εμείς που ασκούμε διοίκηση αλλά και όλος ο λαός μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής σε δηλώσεις του μετά τη τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων στο Κατάκολο.

Πλήθος πιστών και από τις γύρω περιοχές βρέθηκαν στο επίνειο του Πύργου όπου εορτάστηκαν τα Θεοφάνια με λαμπρότητα, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Διονύσιος Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Βασίλης Γιαννόπουλος, αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Πυροσβεστικών και Λιμενικών Αρχών καθώς επίσης  συλλόγων και φορέων.

Αρκετοί οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για το Σταυρό τηρώντας το έθιμο όπως κάθε χρόνο. 

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων κόπηκαν οι πίτες των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, της κοινότητας στην πλατεία αφού βοήθησε ο καιρός, ενώ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα