06/05/202017:02

Δήμος Πύργου: Παράδοση υγειονομικού εξοπλισμού στο Γ.Ν. Πύργου – Δηλώσεις Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και Διοικητή του Νοσοκομείο κ. Χριστόπουλου (photos-ΒΙΝΤΕΟ)

Δήμος Πύργου: Παράδοση υγειονομικού εξοπλισμού στο Γ.Ν. Πύργου – Δηλώσεις Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και Διοικητή του Νοσοκομείο κ. Χριστόπουλου

Δήλωση Τάκη Αντωνακόπουλου

Σε μια συμβολική κίνηση αναγνώρισης των αναντικατάστατων υπηρεσιών που προσφέρει στην υγεία μας το Νοσοκομείο Ηλείας με έδρα τον Πύργο και φάνηκε αυτό με την πανδημία του κορψνοιού που αντιμετωπίστηκαν άρτια όσοι χρειάστηκαν έως τώρα τη νοσηλεία και πόσοι άνθρωποι σώθηκαν οι ζωές τους.

Σήμερα εμείς η Δημοτική αρχή Πύργου ως έκφραση της τοπικής κοινωνίας προσφέρουμε μια μικρή δωρεά ειδικές μάσκες- αναπνευστήρες για τους βαριά ασθενείς, σύντομα θα δώσουμε στο νοσοκομεία και αρκετά rapid test, τα τεστ γρήγορης ανίχνευσης του κορωνοιού ώστε να αξιοποιηθούν είτε για το προσωπικό του Νοσοκομείου ή για κάποια περιστατικά ασθενών.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η Υγεία ως κοινωνικό αγαθό στα δύσκολα αντιμετωπίζεται με δημόσιες δομές, υποδομές και προσωπικό.

Αυτή η μονάδα εδώ, το νοσοκομείο Πύργου αποτελεί οχυρό ζωής για όλους τους πολίτες της Ηλείας και έτσι πρέπει να το βλέπουμε όλοι. Είναι ένα νοσοκομείο πολύ καλού επιπέδου αλλά και με ελλείψεις και πρέπει όλοι να συνδράμουμε στην προσπάθεια για την τελειοποίησή του. Όμως φάνηκε και με την πανδημία του κορωνοιού πόσο χρήσιμη είναι αυτή η Νοσηλευτική δομή, πόσες δυνατότητες έχει.

Πρέπει να στηρίξουμε όλοι όχι μόνο με χειροκροτήματα αλλά έμπρακτα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με τις αμοιβές τους αλλά και με αναγκαίο ιατρικό και υγειονομικό υλικό καθώς στη μάχη με τον κορωνοιό υπήρξαν γιατροί του νοσοκομείου που νόσησαν από τον ιό στην προσπάθειά τους να νοσηλεύσουν ασθενείς και στον πόλεμο που δίνουν με έναν αόρατο και επικίνδυνο εχθρό όπως ο covid 19.

Δήλωση διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χριστόπουλου 

Χρήσιμα εργαλεία για αντιμετώπιση περιστατικών με ασθείς με αναπνευστικά προβλήματα και με τον covid 19.  Το νοσοκομείο ήταν και είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπιστούν τυχόν πιθανά νέα κρούσματα στο ιό, το προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο για να αντιμετωπίσει τον ιό. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ύφεση όλων των συμπτωμάτων με τον κορωνοιό, δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα και το νοσοκομείο λειτουργεί άψογα από αυτή την άποψη.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα