16/05/202413:49

Δήμος Πύργου: Σε αναζήτηση μίσθωσης οικοπέδων για χώρους στάθμευσης οχημάτων

Με μειοδοτική δημοπρασία η διαδικασία της μίσθωσης των ακινήτων


Στην αναζήτηση χώρων για τη δημιουργία παρκινγκ προχωρά ο Δήμος Πύργου μετά την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μία προσπάθεια επίλυσης του σοβαρού ζητήματος της στάθμευσης των οχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε η μίσθωση ακινήτων τα οποία δεν θα απέχουν πάνω από 600 μέτρα από το κέντρο της πόλης, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διευκολύνουν επισκέπτες και δημότες, όσον αφορά στην πρόσβασή τους στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας του νομού.


Όπως προβλέπει το Π.Δ. 270/1981 και το άρθρο 194 του Ν. 3463/2006 η διαδικασία της μίσθωσης θα γίνει με μειοδοτική δημοπρασία, την ευθύνη της οποίας θα έχει η Δημοτική Επιτροπή.


Αυτό αποτελεί την προσωρινή λύση για το ζήτημα της στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί και η εκπόνηση μελέτης για την δημιουργία ενός μεγάλου πάρκινγκ που ουσιαστικά θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη.


Το οποίο μάλιστα έχει ενταθεί με την υλοποίηση των έργων ανάπλασης που έχουν γίνει σε κεντρικά σημεία και όχι μόνο, αφού χάθηκαν αρκετές θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα