21/10/202115:19

Δήμος Πύργου: Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για την εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού- Ο Πύργος «ντύνεται» στα ροζ! (photos)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για την εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Ο Πύργος «ντύνεται» στα ροζ!

Με στόχο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας, ο Δήμος Πύργου και ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σταθερός στις αξίες της κοινωνικής ευαισθησίας, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 18.30.

Το πρώτο «ραντεβού» δίνεται μπροστά στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Θα πραγματοποιηθεί μαζικός περίπατος όλων των συμμετεχόντων μέχρι το Πάρκο Ξυστρή όπου θα ακολουθήσουν ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων, εξιστορήσεις βιωματικών εμπειριών και κλήρωση ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφιών σε ένα μεγάλο αριθμό γυναικών.

Με τη συνδρομή της ΔΗΚΕΠ, του Πανελληνίου Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και του Γραφείου Εθελοντισμού, η εκδήλωση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας: ότι η έγκαιρη διάγνωση ζώσει ζωές!


Παράλληλα, ήδη από όλες τις προηγούμενες ημέρες μπαίνουν οι πιο αισιόδοξες διακοσμητικές πινελιές στην πλατεία του Πύργου, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της αισιοδοξίας την Κυριακή. Η πλατεία «ντύνεται» στα ροζ, με το γνώριμο σε όλους μας σήμα, σε μεγάλο μέγεθος, να στολίζει τους φανοστάτες, κορδέλες να αγκαλιάζουν τους κορμούς των δέντρων ή να ανεμίζουν από τα κλαδιά, λουλούδια σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ έχουν φυτευτεί από την Υπηρεσία πρασίνου στα παρτέρια, από το σιντριβάνι αναβλύζουν ροζ νερά και τεράστιοι φιόγκοι κοσμούν τις κολώνες του Δημαρχείου.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι, πόλος έλξης έχει γίνει το περίπτερο που έχει στηθεί μπροστά στο δημαρχείο όπου διατίθενται στην τιμή των 3 και 5 ευρώ πανέμορφα βραχιόλια με μηνύματα αισιοδοξίας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτών θα διατεθούν στο σύλλογο γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα ζωής».


Όλες οι παραπάνω διακοσμητικές παρεμβάσεις και ιδέες, καθώς και ο σχεδιασμός των βραχιολιών, ανήκουν στην άμισθη σύμβουλο του δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού-Τουρισμού και Προβολής, Φλώρα Παπαγιαννάκη, η οποία έχει φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες. Παράλληλα, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννη Πλεμμένο, έχουν αναλάβει τη διοργάνωση της συνολικής εκδήλωσης.

«Περπατώ πιο γρήγορα από τη σκιά του»

Το «ραντεβού» δίνεται την Κυριακή 24/10 στις 18.30 στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Θα ακολουθήσει περίπατος μέχρι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες επιστημόνων.
Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν, ο Παθολόγος- Ογκολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας προληπτικής ογκολογίας Παναγιώτης Γκινόπουλος, η ιατρός-ακτινοδιαγνώστης Μαρία Αγαλιανού, ο Μαστολόγος, χειρουργός Διδάκτωρ Ιατρικής του Παν/μιου Πατρών Ιωάννης Χαβελές και ο ψυχολόγος Ανδρέας Σταματόπουλος. Το λόγο επίσης θα πάρουν και γυναίκες που θα μοιραστούν με το κοινό βιωματικές εμπειρίες.
Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει κλήρωση για ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφίες στις συμμετέχουσες από γιατρούς της πόλης μας.

Με τη στήριξη φορέων και συλλόγων
Στην εκδήλωση συμμετέχουν σύλλογοι και φορείς της πόλης, μεταξύ των οποίων οι: Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας, Ιατρική Μέριμνα Δυτικής Ελλάδος MEDICARE, Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Πύργου, Σύλλογος Νέων Καταραχίου, Σωματείο Παραπληγικών & Κινητικά αναπήρων Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμονία, Γυμναστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Πύργου, ΚΔΠΑμεΑ «Ηλίανθος» και Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Ο Φάρος» και «Πύργος όλοι μαζί».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα