24/04/202417:12

Δήμος Πύργου: Σύμπραξη δυνάμεων για την τουριστική προβολή του Δήμου- Ο Δήμαρχος Στάθης Καννής συναντήθηκε με την Υπ. Τουρισμου Όλγα Κεφαλογιαννη- Παρόντες οι Διονύσιος Νικολάου της «Διανεόσις» & Αλέξανδρος Αγγελόπουλος του ομίλου «Aldemar»

Σύμπραξη δυνάμεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου

Ο Δήμαρχος Πύργου συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμου Όλγα Κεφαλογιαννη-Παρόντες οι Διονύσιος Νικολάου Γεν. Διευθ. της «Διανεόσις» & Αλέξανδρος Αγγελόπουλος Διευθ. Σύμβ. του ομίλου «Aldemar»

Η τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου με κύριο στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής με την Υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη στην Αθήνα.

Στον τραπέζι των συζητήσεων κάθισαν εκτός από την Υπουργό και τον Δήμαρχο, ο Γενικός Διευθυντής της «Διανέοσις» κ. Διονύσιος Νικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλους του Ομίλου «Aldemar» κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Καννή στο Υπουργείο, εξετάστηκε η δυνατότητα της βελτιστοποίησης του Τουριστικού Προϊόντος της πρωτεύουσας της Ηλείας μέσω της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης του Νομού που εκπονεί η «Διανέοσις».

Τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την στρατηγική που πρέπει να χαραχτεί ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός καθώς επίσης και η πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Πύργου, προκειμένου να καταστεί τόπος προορισμού.

Από την συζήτηση δεν μπορούσαν να λείπουν προτάσεις για την αξιοποίηση του Κατακόλου και της Κρουαζιέρας και το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

Τέλος τέθηκε το ζήτημα της ένταξης της Μαρίνας στο διεθνή χάρτη με τους τουριστικούς προορισμούς για σκάφη αναψυχής, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τους επισκέπτες, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα