11/06/202114:12

Δήμος Πύργου: Συνάντηση δημάρχου Πύργου με ενεργούς κατοίκους του Κούβελου για την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

 

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με ενεργούς κατοίκους του Κούβελου

 

Για την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής

 

Με αντιπροσωπεία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κούβελου της πόλης του Πύργου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Παρουσία ακόμα, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου, του Γενικού γραμματέα του Δήμου Γιάννη Βαρελά και της διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφίας Γούργουρα, εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα που τέθηκαν από την αντιπροσωπεία κατοίκων.

Μεταξύ άλλων έγινε εκτενής αναφορά στο γνωστό θέμα με το πολεοδομικό – ρυμοτομικό πρόβλημα του Κούβελου (εφαρμογή Σχεδίου πόλεως – διανοίξεις δρόμων), που η υλοποίηση του ουσιαστικά καθυστερεί εδώ και ογδόντα ολόκληρα χρόνια. «Εμείς βρήκαμε σε λιμνάζουσα θέση ένα σχέδιο και σήμερα μελετούμε πράξεις με ΣΧΟΑΠ και διάνοιξη δρόμων. Η οδοποιία είναι πρώτα απ’ όλα διάνοιξη στην επικοινωνία» σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Οι κάτοικοι ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο που έχει ανοίξει εμπράκτως το φάκελο της εφαρμογής του Σχεδίου, με τα πρώτα σχετικά βήματα ανάλογου πολεοδομικού πλάνου να έχουν πραγματοποιηθεί και τα επόμενα να έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, καθώς και τα παρευρισκόμενα στελέχη του Δήμου, άκουσαν προσεκτικά τα αιτήματα των κατοίκων Κούβελου όπως αυτά παρατέθηκαν, με το Δήμαρχο να επισημαίνει πως η νυν Δημοτική αρχή έχει εξαρχής αποφασίσει να ασχοληθεί όχι μόνο με την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και με τα μεγάλα θέματα της πόλης του Πύργου και των τοπικών Κοινοτήτων και στο πλαίσιο αυτό έχει προβεί σε κινήσεις που αφορούν την περιοχή.

Μεταξύ αυτών βέβαια, πέραν της προσπάθειας για τη διάνοιξη δρόμων που προβλέπονται στο Σχέδιο πόλης, περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση του παρατημένου και ρημαγμένου χώρου εκεί που πλέον λειτουργεί το δημοτικό ΚΔΑΠ μεΑ καθώς και με τη στέγαση του ΕΚΑΒ, κινήσεις που πρώτα από όλα έδωσαν τέλος στην ερημοποίηση και την παρακμή.

Έγινε επίσης αναφορά σε κάποιους απαραίτητους καθαρισμούς που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή καθώς και σε εργασίες σε συγκεκριμένα σημεία, θέματα για τα οποία είναι ενήμερος ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος ο οποίος έκανε στους παρευρισκόμενους περιγραφή των επόμενων σχετικών κινήσεων που προγραμματίζονται από πλευράς Δήμου. Μεταξύ των οποίων και η ανακατασκευή του – επίσης ρημαγμένου – κλειστού γυμναστηρίου στο Κούβελο.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα