23/10/202112:31

Δήμος Πύργου: Συνάντηση του Δημάρχου Παν. Αντωνακόπουλου με τον Γεν. Γραμματέα ΥΠ.ΕΣ. Μιχ. Σταυριανουδάκη

Συνάντηση του Δημάρχου Παν. Αντωνακόπουλου με τον Γεν. Γραμματέα ΥΠ.ΕΣ. Μιχ. Σταυριανουδάκη

 

Με τη συζήτηση να εστιάζεται σε καίρια θέματα που αφορούν ενταγμένα και υπό ένταξη έργα του Δήμου, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΟΤΑ, πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών. Παρόντας στη συνάντηση ήταν επίσης ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Γιώργος Καραστέργιος.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν συγκεκριμένα θεσμικα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων κι η γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και η ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών για τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε τον Γ.Γ. για τον πλήρη φάκελο 13 ώριμων μελετών-προτάσεων για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προς χρηματοδότηση, που έχει ήδη καταρτίσει ο Δήμος Πύργου για τη διεκδίκηση έργων το αμέσως επόμενο διάστημα και τις σχετικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί. Κι επεσήμανε ότι “με αδιάκοπη δουλειά, πρόγραμμα και σχεδιασμό διεκδικούμε σημαντικές χρηματοδοτήσεις που αποσκοπούν σε έργα ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας”.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε συναντίληψη απόψεων σε πολύ μεγάλο βαθμό, με δεδομένη άλλωστε και τη σχετική εμπειρία του κ. Σταυριανουδάκη, καθώς προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (μιας και για 17 συναπτά έτη από το 2002 έως το 2019 υπήρξε Δήμαρχος, αρχικά στο Δήμο Δάφνης και εν συνεχεία στο διευρυμένο Δήμο Δάφνης-Υμηττού).

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα