01/06/202412:48

Δήμος Πύργου: Τιμή στον Ήρωα Βιλαέτη και τα παλληκάρια του στο Λαντζόι για ακόμη μια χρονιά

Με μια σεμνή εκδήλωση και την συμμέτοχή των τοπικών Αρχών και δεκάδων πολιτών τιμήθηκε στο Λαντζόι του Δήμου Πύργου, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024,  η μνήμη του Ήρωα Χαράλαμπου Βιλαέτη και των συμπολεμιστών του στην μάχη που έλαβε χώρα στην περιοχή στις 10 Μαΐου 1821.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση με την παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου και πολλών ιερέων. Ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος τόνισε ότι όλοι πρέπει να θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την θυσία των παλληκαριών του 1821, όπως του Βιλαέτη, που μας χάρισαν την Ελευθερία. Σύντομη αναφορά στην πορεία των γεγονότων του 1821 στην Ηλεία που οδήγησαν στην Μάχη του Λαντζοΐου και την θυσία του Βιλαέτη και των παλληκαριών του έκανε ο γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Ηλείας και του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» κ. Γεώργιος Κουρκούτας.

Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Δήμου Πύργου ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής, που με δικό του χαιρετισμό έκλεισε την εκδήλωση, εκ μέρους του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαντζοΐου ο πρόεδρός του κ. Πάνος Ρήγας, για την Ε.Α.Α.Ν. Ηλείας ο Πρόεδρός της κ. Ζώης Υφαντής, για την Ε.Α.Α.Α. Ηλείας το μέλος κ. Φώτης Ρουβάς. Για τους διοργανωτές της εκδηλώσεως κατέθεσαν στεφάνια ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων» κ. Αθαν. Δασκόπουλος και ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις» κ. Κων. Αθανασόπουλος. Η τελετή μνήμης ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική Πύργου, ενώ στον χώρο του Οινοποιείου Μπριντζίκη παρατέθηκε μικρή δεξίωση.

vilaetis lantzoi tim 24 2
vilaetis lantzoi tim 24 3
vilaetis lantzoi tim 24 5
vilaetis lantzoi tim 24 6

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα