04/04/202414:15

Δήμος Ζαχάρως: Εμβολιασμός παιδιών Ρομά για την ιλαρά, από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ (Photos)

Εμβολιασμός παιδιών Ρομά για την ιλαρά, από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως, με τον ΕΟΔΥ

Εμβολισμό ιλαράς σε παιδιά σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών, από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως με τον ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, εμβολιασμούς σε παιδιά από 12 μηνών έως και 16 χρονών, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός θεωρείται η μόνη παρέμβαση για την σωστή πρόληψη εξάπλωσης της ιλαράς. 

Το Κέντρο Κοινότητας, έχει καταγράψει όλα τα ανήλικα παιδιά Ρομά που ζουν στην περιοχή του Δήμου Ζαχάρως,  με τα πλήρη στοιχεία τους, καθώς και τα εμβόλια που έχουν κάνει ή κάνουν.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης Γιώργος Τριγάζης, ανέφερε: ««Τα εμβόλια σώζουν πραγματικά ζωές. Και δεν είναι θέμα ατομικής προφύλαξης, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Ο Δήμος Ζαχάρως με τις υπηρεσίες του, ανέλαβαν αυτή την εμβολιαστική δράση για παιδιά Ρομά ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των ανεμβολίαστων παιδιών. Είμαστε εδώ για να λειτουργήσουμε συνεκτικά με όλες τις κοινωνικές ομάδες και να προασπίσουμε την δημόσια υγεία».

Το Κέντρο Κοινότητας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2021-2027”

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα