26/01/202111:20

Δήμος Ζαχάρως: Επίσκεψη Δ. Καλαματιανού στον Δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Επικούρειου Απόλλωνα

Το Δήμαρχο Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλο, επισκέφτηκε ο βουλευτής κος Διονύσιος Καλαματιανός και συζήτησαν για το επίκαιρο θέμα της εγκατάστασης 72  ανεμογεννητριών στην περιοχή του Δήμου μέχρι τις παρυφές του Επικούρειου Απόλλωνος.

 

Συμφώνησαν ότι δεν είναι αντίθετοι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου με την προϋπόθεση ότι δεν προκύπτουν  επιπτώσεις  στο φυσικό κάλλος και στον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Η κατασκευή ενός τόσο μεγάλου αιολικού πάρκου σε μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς και μεγάλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, πολύ κοντά στον Επικούρειο Απόλλωνα- τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου-, τον αρχαιολογικό χώρο των Ταξιαρχών και άλλων σημαντικών πολιτιστικού ενδιαφέροντος μνημείων θα συντελέσει στην υποβάθμισή της.

Ο κος Καλαματιανός ανέλαβε να επικοινωνήσει άμεσα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προκειμένου να υπάρξουν ακριβείς πληροφορίες για το έργο, για το οποίο μέχρι πριν λίγες μέρες ουδείς γνώριζε τίποτε. Ο Δήμαρχος μαζί με τους παρευρισκόμενους συνεργάτες του κους Ι. Μπαλαδήμα, Χρ. Τάγαρη, Φ. Καλογερόπουλο και Δ. Κλημαντίρη  ευχαρίστησαν τον κο Καλαματιανό  και του δήλωσαν ότι είναι ευπρόσδεκτη η παρουσία του ιδίου και όλων των πολιτικών προσώπων του Ν. Ηλείας σε ότι αφορά την προσπάθεια της ανάπτυξης και αναβάθμισης του Δήμου Ζαχάρως.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα