23/02/202415:59

Δήμος Ζαχάρως: Ευρεία συνάντηση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Μητρόπουλου με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

Την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως, με την συμμετοχή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, του Γενικού Γραμματέα, των Αντιδημάρχων και των Υπηρεσιών του Δήμου.

Στη συνάντηση εργασίας, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, αφού καλωσόρισε τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, δεσμεύτηκε για μια στενή συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αρχής, Τοπικών Κοινοτήτων και υπηρεσιών του Δήμου, και τους ενημέρωσε για τις κυριότερες αρμοδιότητες των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Συμβουλίων και τα καθήκοντα τους, που προκύπτουν από τον νέο νόμο 5056/2023 με τίτλο «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού». Επίσης ζήτησε τις προτάσεις των Προέδρων για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, που θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ και άλλες πηγές, την καταγραφή των προβλημάτων ανά Τοπική Κοινότητα, ώστε να προγραμματιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την συμμετοχή των Κοινοτήτων σε Πολιτική Προστασία και Κοινωνικές παρεμβάσεις των Υπηρεσιών του Δήμου, τις οποίες ο Δήμαρχος αναγνώρισε ως κρίσιμους συνεργάτες οι οποίοι παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά. Επίσης από τον Δήμαρχο τονίστηκε η υιοθέτηση του νέου μοντέλου παρεμβάσεων στις Τοπικές Κοινότητες, σύμφωνα με το οποίο, όλα τα συνεργεία του Δήμου (τεχνικών έργων, καθαριότητας, πρασίνου, δημοτικού φωτισμού, το Κέντρο Κοινότητας) καθώς και τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Ζαχάρως, προέβησαν σε συντονισμένες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις καθαριότητας, κλάδεμα δέντρων, μικρών τεχνικών έργων, διορθώσεις και λύσεις προβλημάτων των δημοτών, πιλοτικά στις τοπικές κοινότητες Ζαχάρως.

Γεγονός του οποίου τα αποτελέσματα αξιολογούνται μέχρι σήμερα, θετικά. Εν συνεχεία ακολούθησε διαλεκτική συζήτηση πάνω στα θέματα της συνάντησης εργασίας. Με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανέφερε: «Ο Δήμος Ζαχάρως με τις είκοσι έξι Κοινότητες, έχει μόνο ένα δρόμο. Αυτόν της συμμετοχής και της κινητοποίησης όλων των διαθέσιμων ανθρώπων και πόρων. Στηριζόμαστε στην κοινωνία και η κοινωνία στηρίζετε σε εμάς».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα