06/06/202319:24

Δημόσιο ΙΕΚ Πύργου: Πέντε νέες ειδικότητες θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Πύργου για το νέο έτος κατάρτισης 2023-2024- Δείτε ποιές

Πέντε (5) νέες ειδικότητες θα λειτουργήσουν στο Δημόσιο ΙΕΚ Πύργου για το νέο έτος κατάρτισης 2023-2024 σύμφωνα με απόφαση της ΓΓΕΕΚΔΒΜΝ

Όπως μας τόνισε ο Διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ Πύργου Κος Βουδούρης Δημήτριος οι ειδικότητες αυτές είναι:

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

3 Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
5. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Τις νέες αυτές οι ειδικότητες μπορούν αρχικά να επιλέξουν τα παιδιά που βρίσκονται στην Γ΄ Λυκείου μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, ενώ για τους υπόλοιπους υποψηφίους θα τους δοθεί η δυνατότητα αρχές Σεπτεμβρίου και ηλεκτρονικά μέσω του Υπουργείου Παιδείας (θα υπάρξει και νεότερη ανακοίνωση).

Βασικός στόχος των ΙΕΚ είναι να προσφέρει βασικές επαγγελματικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες σε ειδικότητες στοχεύοντας στην ένταξη (ή επανένταξη), επαγγελματική κινητικότητα και ανέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, καθώς και στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνα, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργασιακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μεικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζόμενων γίνεται τόσο με τη διενέργεια γραπτών εργασιών , όσο και με τη διεξαγωγή τελικών εξετάσεων και προόδου. Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα ΙΕΚ, λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου πέντε (5). Η Βεβαίωση αυτή τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, επιπέδου πέντε (5).

Επίσης η Πρακτική Άσκηση είναι αμειβόμενη , ενώ τους δίνεται και η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://iek-pyrgou-new.ilei.sch.gr ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά στη γραμματεία της σχολής στα τηλέφωνα 2622137120 & 2621037121.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα