30/11/202320:57

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία ΝΔ-Μητσοτάκη, προβάδισμα 22,9 μονάδων -Στο 15,3% το ΠΑΣΟΚ, μάχη ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με το ΚΚΕ για την τρίτη θέσηΤην άνετη πρωτιά της ΝΔ και την απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη, την καθαρή δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και την κατάρρευση στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron

Στην δημοσκόπηση της Metron που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κωστής Παναγόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το κυβερνών κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν κυρίαρχοι του πολιτικού σκηνικού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη δείχνει να καταρρέει μετά τις νέες αποχωρήσεις. Σημειώνεται πάντως πως στην έρευνα δεν προσμετράται η απήχηση της νέας ανεξάρτητης ΚΟ των αποχωρήσαντων από τον ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, καθώς θα ανακοινωθεί επίσημα την Δευτέρα.


Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 23 μονάδες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες


Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται ανεβασμένη σε σχέση με τον Οκτώβριο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 30,5%.

Το ΠΑΣΟΚ περνά καθαρά στην δεύτερη θέση με 12,2% (αύξηση 1,6 μονάδων) και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με 10,2% (από 12%). Σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 9,2%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 4,6%, Σπαρτιάτες με 3%.

Εκτίμηση ψήφου
Στην εκτίμηση η ΝΔ έχει διαφορά των 22,9 μονάδων από το δεύτερο κόμμα. Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2%, το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται με διαφορά δεύτερο στο 15,3% (άνοδος 3,5 μονάδων) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σχεδόν 5 μονάδες κάτω από τις εθνικές εκλογές με ποσοστό 12,7% και πλασσάρεται στην τρίτη θέση. Από κοντά το ΚΚΕ με 11,5% (αύξηση 3,8 ποσοστιαίων μονάδων από τις βουλευτικές εκλογές). Ακολουθούν Ελληνική Λύση (5,2%), Σπαρτιάτες (3,8%), Πλεύση 3,4% και Νίκη 3,3%.

Αξιολόγηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη
Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης έχει 45% θετικές γνώμες έναντι μόλις 16% του κ. Κασσελάκη. Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό αρνητικών γνωμών για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 73%, έναντι 50% του πρωθυπουργού.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Καταλληλότερος πρωθυπουργός… δεν φαίνεται στον ορίζοντα, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 41%. Είναι ενδεικτικό ότι δεύτερος είναι ο «κανένας» με 31% και στην τρίτη θέση είναι οι κ.κ. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης με ποσοστό μόλις 5%.

 Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε ξανά πρώτος σε δημοτικότητα από τους πολιτικούς αρχηγούς με 48% θετικές γνώμες και 49% αρνητικές. Ακολουθεί ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (ήταν στην πρώτη θέση στην προηγούμενη έρευνα της Metron τον Οκτώβριο) με ισοσκελισμένες θετικές και αρνητικές ψήφους (45-45%). Στην τρίτη θέση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 52% αρνητικές και 39% θετικές, ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντονοπούλου και στην 5η θέση ο Στέφανος Κασσελάκης με 70% αρνητικές ψήφους και μόλις 23% θετικές.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα