31/08/202218:59

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ”ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”- Χρ. Χριστοδουλόπουλος: “Απευθείας αναθέσεις έργων στον Δήμο Ήλιδας – Έδωσαν 1.800.000 για ένα μόνο έργο!”

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ”ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”- Χρ. Χριστοδουλόπουλος: “Απευθείας αναθέσεις έργων στον Δήμο Ήλιδας – Έδωσαν 1.800.000 για ένα μόνο έργο!

 

Η συνεδρίαση της τελευταίας Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας κατέδειξε περίτρανα τις προθέσεις του Δημάρχου σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου το επόμενο διάστημα και εν όψει των δημοτικών εκλογών, αλλά και πόσο ο ίδιος σέβεται τους θεσμούς και το δημόσιο ταμείο.

Κατά την τακτική συνεδρίαση, ο κύριος Λυμπέρης ανέθεσε σε συγκεκριμένο ανάδοχο -ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ- το έργο της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου και μάλιστα με μηδαμινή έκπτωση, ένα έργο ύψους 1.800.000 ευρώ, στερώντας από τους δημότες νέα έργα που πιθανόν θα μπορούσαν να προϋπολογιστούν από τα ποσά των εκπτώσεων.

Μη σεβόμενος τους βασικούς κανόνες διαφάνειας και τις εισηγήσεις των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, που ζητούσαν την ανάδειξη αναδόχου – μειοδότη μέσω διαγωνισμού με τη διαδικασία της πιο συμφέρουσας προσφοράς, ο ίδιος έδωσε το έργο υπό τον τίτλο: “Αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο Δήμου Ήλιδας” με μία απόφαση απευθείας ανάθεσης που θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές για την αυτοδιοίκηση.

Σε μία διαδικασία η οποία θύμιζε περισσότερο παρωδία, αφού στην εισήγηση του Δημάρχου δεν υπήρχε ούτε καν η μελέτη του έργου, παρά μόνο ένα πρακτικό απευθείας ανάθεσης του έργου, η παράταξη μας αρνήθηκε να συμμετέχει και καταψήφισε το σύνολο της απόφασης, η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Με ανάλογες μεθοδεύσεις και τερτίπια, ο Δήμαρχος Ήλιδας θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να αναστρέψει το αρνητικό γι’ αυτόν κλίμα που επικρατεί απ’ άκρη σ’ άκρη στο Δήμο Ήλιδας, όμως κύριε Λυμπέρη όσα και να κάνετε είναι αργά!

Άλλωστε και το 2014, με ανάλογες απευθείας αναθέσεις προσπαθήσατε να επιβιώσετε πολιτικά, όμως οι εκλογές πλησιάζουν επικίνδυνα και είναι πλέον ορατό ότι το ποτάμι για σας δεν γυρίζει πίσω!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ”ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα