08/06/202115:12

Διοίκηση Γεν. Νοσοκομείου Ηλείας: Κάτω από το 63% η θνητότητα στη ΜΕΘ Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου- Αναληθή και ανακριβή δημοσιεύματα περί θνητότητας 100/% στη ΜΕΘ

Ως ανακριβή και αναληθή χαρακτηρίζει δημοσιεύματα που ανέφεραν πως η θνητότητα στη ΜΕΘ Covid19 στο Νοσοκομείο Πύργου ήταν σχεδόν στο 100%,  η διοίκηση της Γ.Ν. Ηλείας σε ανακοίνωση που υπογράφει η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Ηλείας Αναστασία Βασιλείου.

Η κα Βασιλείου αναφέρει πως η θνητότητα στη ΜΕΘ covid-19 στο γενικό Νοσοκομείο Πύργου είναι κάτω από το 63%.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Για ακόμα μία φορά ανακριβή δημοσιεύματα του τύπου προσπαθούν να εμφανίσουν το Γ.Ν. Ηλείας – ΝΜ Πύργου ότι εμφανίζει χαμηλές επιδόσεις στη αποτελεσματική αντιμετώπιση του 3ου κύματος της πανδημίας του Κορωναιού.

Σε μια κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία που όλη η κοινωνία αγωνίζεται με εμπροσθοφυλακή τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να αντιμετωπίσει όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί τις φονικές επιπτώσεις του Κορωναιού. Είναι ανεπίτρεπτο να δέχεται το νοσοκομείο Πύργου συστηματικά και εξακολουθητικά άδικες και παράνομες επιθέσεις.

Απευθυνόμενοι λοιπόν τόσο στους πολίτες της περιοχής όσο και στους λειτουργούς της ενημέρωσής τους, επιθυμούμε να κάνουμε γνωστό τα εξής:

α) Η θνητότητα της ΜΕΘ στη ΝΜ Πύργου δεν υπερβαίνει το 63%. Το ποσοστό αυτό κινείται εντός των ορίων του μέσου όρου που ισχύει για όλες τις νοσηλευτικές μονάδες της χώρας.

β) Ως γνωστό το 3ο κύμα της πανδημίας με βάση τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τους ειδικούς αποτέλεσε την πιο σοβαρή εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης και εμφάνισε την πιο μεγάλη θνητότητα από τα πιο προηγούμενα κύματα.

γ) Οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν υπερήλικες με μέσο όρο ηλικίας άνω των 75 ετών με βαριά υποκείμενα νοσήματα, ήσαν δε στο σύνολο τους ανεμβολίαστοι.

δ) Η συντριπτική πλειοψηφία όσον νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ παρουσίαζαν βαριά κλινική εικόνα, πολυοργανική ανεπάρκεια και σοβαρή επίπτωση στην αναπνευστική τους λειτουργία (αναπνευστική ανεπάρκεια τελικού σταδίου)

ε) Χάρις στην αυτοθυσία και στον ακάματο ζήλο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, ένα μεγάλο ποσοστό θεραπεύτηκε και εξήλθε.

Είναι απορίας άξιον υπό αυτά τα δεδομένα να γίνονται καθημερινά και συστηματικά επιθέσεις με ανακριβή στοιχεία και αβάσιμες φημολογίες εναντίον το Νοσοκομείου Πύργου.

Η συμπεριφορά αυτή αποτελεί ασέβεια προς τον αγώνα που μέχρι σήμερα διεξάγουν νυχθημερόν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αποτελούν διασπορά αναληθών ειδήσεων που τραυματίζουν το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας των πολιτών της Ηλείας”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα