27/05/202417:06

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Σημαντικό το κοινωνικό έργο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και της Μητρόπολης Ηλείας

Στο σημαντικό έργο που επιτελείται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αναφέρθηκε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ηλεία, η Υφυπουργός για Θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Η κα. Αυγερινοπούλου, που συνόδευσε την Υφυπουργό κατά την περιοδεία της, σε δηλώσεις της, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Κυβέρνησης που οραματίστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν το νέο αυτό Υπουργείο, με μέλημα την προώθηση πολιτικών για την ισότητα των δύο φύλων αλλά και την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και γήρανσης του πληθυσμού και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, την Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής και την Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ήρθε να καλύψει ένα κενό, συγκεντρώνοντας πολιτικές οι οποίες ήταν κατακερματισμένες σε πολλά διαφορετικά Υπουργεία, οι οποίες όμως αφορούν όλους -και ιδίως τους πιο αδύναμους πολίτες- και γι΄ αυτό ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει με πολύ μεγάλη θέρμη το έργο του.

Η κα. Αυγερινοπούλου με την Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ Αθανάσιο Β’, συνάντηση κατά την οποία αναδείχθηκε το σημαντικό και ποιοτικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο τα δύο Υπουργεία στηρίζουν, μέσα από αγαστή συνεργασία. Παράλληλα, επισκέφθηκαν την Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Πύργου και στο Άσυλο Ανιάτων Πύργου «Η Νέα Βασιλειάς».

Νωρίτερα το πρωί, η Ηλεία Βουλευτής παρακολούθησε τις εργασίες της διημερίδας που διοργανώνει η Γ.Γ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, με θέμα «Εκπαίδευση για την Έμφυλη Βία και τις καταχρηστικές/παραβιαστικές συμπεριφορές» ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου, κ. Στάθη Καννή, την κα. Κεφάλα και τον κ. Μοσκώφ. Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, στήριξης των ευάλωτων οικογενειών και υποστήριξης των κοινωνικών δομών, μέσα από δράσεις και προγράμματα, σε συνεργασία με το Υπουργείο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα