06/04/202418:04

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Στην Γαστούνη το πιο σύγχρονο έργο υπογειοποίησης -Ένα κομβικό έργο,  με στόχο την βέλτιστη διαχείριση του νερού

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Στην Γαστούνη το πιο σύγχρονο έργο υπογειοποίησης -Ένα κομβικό έργο,  με στόχο την βέλτιστη διαχείριση του νερού

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου της υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων της Γαστούνης, το οποίο ξεκινά άμεσα, εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Μια εξέλιξη που είχε δρομολογηθεί και ήδη, από το περασμένο Νοέμβριο, είχε ανακοινωθεί κατά την συνεδρίαση της Υποεπιτροπής, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Διονυσίου Σταμενίτη καθώς και του Γενικού Γραμματέα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Όπως τόνισε η κα Αυγερινοπούλου, ο εκσυγχρονισμός και η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη διαχείριση του ύδατος, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πλαισίου και υιοθέτησης στοχευμένων και σύγχρονων πολιτικών για την διαχείριση των υδατικών πόρων που αποτελούν ανάσα ζωής για τον αγροτικό τομέα, πολύ περισσότερο σήμερα, που θα πρέπει παράλληλα να αντιμετωπιστούν και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. «Το έργο υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων της Γαστούνης, των δικτύων φυσικής ροής των καναλέτων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Κάμπου της Ηλείας, που χρηματοδοτείται μέσω ΠΑΑ 2014-2020. Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα εκτελεστεί από το Υπουργείο Υποδομών. Το έργο ξεκινά άμεσα και θα εξασφαλίσει μηδενικές διαρροές στο δίκτυο που είναι πεπαλαιωμένο, δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων και ασύστολη σπατάλη των υδάτινων πόρων» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογειοποίησή του δικτύου ήταν προτεραιότητα την οποία η κα. Αυγερινοπούλου έχει αναδείξει συστηματικά τόσο ως Πρόεδρος της Υποεπιτροπής όσο και ως Βουλευτής Ηλείας. Με την ολοκλήρωσή του, θα επιτευχθεί η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και η ποιοτική αναβάθμιση των καλλιεργητικών πρακτικών και μεθόδων. Όπως συμπλήρωσε, «η Κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας στηρίζει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα και πέρα από το συγκεκριμένο έργο και από τα πρόσφατα μέτρα λόγω της παρούσας κρίσης στον χώρο της  ενέργειας, προχωρά σε μόνιμες λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω των ΑΠΕ, που αποτελούν το επόμενο βήμα για  την ενεργειακή αυτονομία των αντλιοστασίων με έργα, όπως η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και η δυνατότητα  αυτοπαραγωγής. Κάτι που θα συμπληρώσει την στοχευμένη, έμπρακτη πολιτική μας υπέρ του πρωτογενούς τομέα».

1 Ξεχωριστή αναφορά στην ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων της Γαστούνης είχε γίνει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, υπό την προεδρία της Βουλευτού Ηλείας Διονυσίας- Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, τον περασμένο Νοέμβριο, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Διονυσίου Σταμενίτη καθώς και του Γενικού Γραμματέα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα