26/06/201920:09

Διονύσιος (Σάκης) Κότσιφας: Βιογραφικό του υποψηφίου Βουλευτή Ν. Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ (ΣΑΚΗ) ΚΟΤΣΙΦΑ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο Διονύσιος (Σάκης) Κότσιφας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα, όπου ζει και εργάζεται. Γονείς του ήταν ο ΚωνσταντίνοςΚότσιφας Δικηγόρος και η Αντωνία Κότσιφα. Μετά την ολοκλήρωση της βασικής του εκπαίδευσης, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου και αποφοίτησε. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι Πτυχιούχος (Μεταπτυχιακές Σπουδές) Νομικής Σχολής UniversityofExeter (U.K)με τίτλο: LL.M-MasterofLaws και με αντικείμενο μεταπτυχιακών σπουδών:
-ComparativeSystemsofLaw (ΣυγκριτικάΣυστήματαΔικαίου)
-Law of the Economy (ΟικονομικόΔίκαιο)
-Antitrust Law (ΑντιμονοπωλιακόΔίκαιο)
-Law and Institutions of European Communities (ΔίκαιοκαιΘεσμοίτωνΕυρωπαϊκώνΚοινοτήτων)
-ComparativeConstitutinalLaw (ΣυγκριτικόΣυνταγματικόΔίκαιο)
-ComparativeSystemsofPenalLaw (ΣυγκριτικάΣυστήματαΠοινικούΔικαίου)

Έχει σημαντική επιστημονική συγγραφική δραστηριότητα με πολυάριθμα άρθρα νομικού περιεχομένου στην Ελληνική και Αγγλική στα αντικείμενα της μεταπτυχιακής του εξειδίκευσης και έχειγράψει το βιβλίο με τίτλο TheGreekAntitrustLaw(«Ελληνικό Αντιμονοπωλιακό Δίκαιο»190 σελίδων στην Αγγλική Γλώσσα).

Είναι δικηγόρος Παρ’ ΑρείωΠάγω και διατηρεί δικηγορικά γραφεία στην Αμαλιάδα (Καραϊσκάκη 12) και στην Αθήνα (Σίνα 14, Κολωνάκι). Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Αμέσως μετά τη δικτατορία ήταν Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο των Ηλείων Σπουδαστών με τη φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ).

Είχε εκλεγεί και διατελέσει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ήλιδας τη τετραετία 2010-2013.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Σωματείου «ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ» Πύργου στην Β΄ Εθνική και Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Σωματείου «ΑΣΤΕΡΑΣ» Αμαλιάδας.

Είναι πατέρας τριών (3) τέκνων, εκ των οποίων ο Κωνσταντίνος είναι Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ο Γιώργος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες ( ΑΜΕΑ) και ο Αντώνης είναι τελειόφοιτος Νομικής στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Μαίρη Παπαγεωργίου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα