04/09/202218:25

Διονύσης Καλαματιανός: «Εμπαιγμός και για το αγροτικό πετρέλαιο»

Διονύσης Καλαματιανός: «Εμπαιγμός και για το αγροτικό πετρέλαιο»

Ο εμπαιγμός που βιώνει ο αγροτικός κόσμος από την κυβέρνηση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Μετά:

• την αποτυχημένη πληρωμή των άμεσων ενισχύσεων του 2020 και του 2021,
• τις καθυστερημένες και μειωμένες αποζημιώσεις, αλλά και τις ανεπαρκείς ενισχύσεις εξαιτίας της πανδημίας,
• την κοροϊδία με την ενίσχυση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στο 2% του τζίρου τους για το 2021, και η «πολυδιαφημισμένη» επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο αποδείχθηκε ακόμα ένα φιάσκο, ακόμη μια εξαπάτηση των κυβερνώντων προς τους πολύπαθους αγρότες μας.

Λίγοι ήταν αυτοί που είδαν την επιστροφή στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και με μικρότερα ποσά από αυτά που υπολόγιζαν, καθώς η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης υπολογίσθηκε με πολύ χαμηλότερη τιμή πετρελαίου. Σήμερα, με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η επιστροφή αυτή είναι πολύ μικρή έως ελάχιστη. Βέβαια υπήρξαν και πολλοί δικαιούχοι αγρότες που δεν πληρώθηκαν καθόλου, γεγονός που δείχνει την προχειρότητα και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους παραγωγούς μας.

Ο αγροτικός κόσμος διαπιστώνει με τον πλέον σκληρό τρόπο ότι αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί πλήρως να τον στηρίξει και να τον ενισχύσει. Δεν μπορεί να το κάνει ακόμη και τώρα μέσα στην οικονομική κρίση, με την ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, αγροεφόδια και υπηρεσίες να γίνεται θηλιά στο λαιμό και να εκτοξεύει το κόστος παραγωγής.

Χαρακτηριστικό δείγμα του κυβερνητικού ελλείμματος είναι το γεγονός ότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί σωστά ούτε μια πληρωμή στους δικαιούχους αγρότες.

Οι παραγωγοί μας δεν αντέχουν άλλη ανικανότητα και επιπολαιότητα. Καθημερινά βλέπουν το αγροτικό εισόδημά τους να καταρρέει και ανησυχούν για το πως θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα και να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειές τους.

Μόνη λύση για να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση και να ανασάνουν, είναι η προσφυγή στις κάλπες και η επιλογή μιας προοδευτικής διακυβέρνησης που θα δώσει άμεσες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα