27/01/202119:12

Διονύσης Καλαματιανός: «Η αντιδημοκρατική ολίσθηση της κυβέρνησης επιταχύνεται»

Διονύσης Καλαματιανός: «Η αντιδημοκρατική ολίσθηση της κυβέρνησης επιταχύνεται»

Άρθρο του Διονύση Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ στις 27-1-2021.

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Με την αγανάκτηση των πολιτών καθημερινά να μεγαλώνει, η κυβέρνηση, εξακολουθεί να εργαλειοποιεί την υγειονομική κρίση. Στην προσπάθεια αυτή, δεν διστάζει να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα, τα οποία πλήττουν και προσβάλλουν ευθέως δημοκρατικά δικαιώματα.

Τα ξημερώματα της 26-1-2021, ανακοινώθηκε απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων για την επόμενη εβδομάδα. Είναι τυχαίο ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται τη στιγμή που επίκειται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και καθηγητών; Δυστυχώς δεν είναι…

Η απόφαση αυτή έχει συγκεκριμένο στόχο. Να εκφοβίσει και ν΄ αποτρέψει τη μεγάλη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Να αποτρέψει την εκπαιδευτική κοινότητα να φωνάξει για το δίκαιο και το ορθό, να δηλώσει την αντίθεση της στην αναχρονιστική και αναποτελεσματική ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, στον αποκλεισμό μαθητών από την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για να γίνουν πελάτες στα ιδιωτικά κολέγια και στην απροκάλυπτη εξίσωση των κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια.

Ταυτόχρονα με αυτή την απόφαση, που μας θυμίζει εφιαλτικές στιγμές του παρελθόντος, η κυβέρνηση αρνείται να παραδεχτεί αυτό που επιβεβαιώνουν επιστημονικές μελέτες, δηλαδή, την συσχέτιση της αύξησης κρουσμάτων κορονοΐού με τον συνωστισμό στα λεωφορεία, τα τρένα και στους μαζικούς χώρους δουλειάς.

Για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της πανδημίας περιορίζεται στην περιστολή δικαιωμάτων και στην επιβολή απαγορεύσεων στους πολίτες και όχι στην ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με γιατρούς και νοσηλευτές, στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ, στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών, στη διενέργεια μαζικών και δωρεάν ελέγχων.

Μετά την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική περιστολή του δικαιώματος της συνάθροισης, είχαμε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων που επιβλήθηκε για το τριήμερο της 17ης Νοεμβρίου. Όπως αποδείχθηκε, οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε η απαγόρευση, ήταν να δημιουργηθεί ένα τεχνητό σκηνικό έντασης και να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες από τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Οι «εμπνεύσεις» και οι αποφάσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι κύριο μέλημά της είναι ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των πολιτών. Επιδιώκει την ένταση και τη σύγκρουση στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Θέλει να φιμώσει την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους μας που αντιδρούν στις καταστροφικές και διχαστικές επιλογές της, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και εκλεκτών. Ανησυχεί για την κοινωνική έκρηξη, που η ίδια πυροδοτεί με τις αλαζονικές και αυταρχικές συμπεριφορές της.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα