15/07/201922:06

Διονύσης Καλαματιανός: Η Κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη της μη υλοποίησης του δρόμου Πάτρας – Πύργου

Σημερινά δημοσιεύματα μας ενημέρωσαν ότι εξετάζεται σοβαρά από το νέο υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και το επιτελείο του το ενδεχόμενο της ακύρωσης του διαγωνισμού του οδικού άξονα Πάτρας- Πύργου.

Θυμίζουμε ότι ενώ εξασφαλίστηκαν με επίπονες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Κομισιόν 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του δημόσιου έργου, οι 5 από τις 8 εργολαβίες έχουν ήδη δημοπρατηθεί και υπογραφεί, οι υπόλοιπες 3 βρίσκονται εν αναμονή υπογραφής, το Υπουργείο Υποδομών φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί στη διενέργεια νέου διαγωνισμού.

Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ αρνητική για την Ηλεία μας, καθώς, δεν αποκλείεται και η οριστική ματαίωση εκτέλεσής του.

Σε κάθε περίπτωση, ενδεχόμενη ακύρωση του ήδη υπάρχοντος διαγωνισμού και η εκ νέου δημοπράτηση του έργου θα οδηγήσει σε νέα μακρινά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του, θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις και όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν από την αρχή.

Κατά συνέπεια πρόκειται για πισωγύρισμα και διαγραφή όλων των προσπαθειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αφού το έργο έχει μπει στην τελική ευθεία.

Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια ιδιαίτερα δυσμενής εξέλιξη ανήκει στην αποκλειστική πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης.

Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός

Βουλευτής Ν. Ηλείας

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα