08/03/202318:53

Διονύσης Καλαματιανός: «Ίσες ευκαιρίες και συμπερίληψη για τα Άτομα με Αναπηρία»

Τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τα ΑμεΑ συζητήθηκαν στη συνάντηση του Διονύση Καλαματιανού με τον Πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας, Γιώργο Παπανικολόπουλο, τη Γραμματέα, Παναγιώτα Πετρουτσά, τον Ταμία, Γιάννη Πετρόπουλο, τον αν. Γραμματέα, Στέφανο Δημητρόπουλο και τον αντιπρόεδρο της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, Παντελή Παπαναγιώτου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Ηλείος Βουλευτής και αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη του Σωματείου για τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των ΑμεΑ, όπως η ελλιπής προσβασιμότητα στα κτήρια, η υποστελέχωση των δημοσίων δομών υγείας, η έλλειψη φαρμάκων και ο αποκλεισμός από το πρόγραμμα προσωπικού βοηθού.

Συγκεκριμένα ο Διονύσης Καλαματιανός ανέφερε τα εξής:

«Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα Άτομα με Αναπηρία, σε συνδυασμό με την ποιότητα διαβίωσής τους αποτελούν τον καθρέφτη της κοινωνίας μας.

Πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η επίλυση των προβλημάτων, η εξάλειψη των διακρίσεων και το τέλος των ανισοτήτων. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φτώχειας, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του στιγματισμού.

Αποτελεί χρέος όλων μας να δομήσουμε μια δίκαιη πολιτεία που θα μεριμνά για την ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα και θα εξασφαλίζει την προσβασιμότητα, καταπολεμώντας αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση. Τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία, το αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο ψηφιακό περιβάλλον και στην αυτόνομη διαβίωση.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι κρίσιμο να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές και υποδομές και να δημιουργηθούν νέες όπου κρίνεται απαραίτητο. Όπως, επίσης, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αύξησης στα επιδόματα ΑΜΕΑ ιδίως τώρα που η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις σαρώνουν την ελληνική κοινωνία, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η ύπαρξη ενός συνολικού πλαισίου ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων.

Στεκόμαστε δίπλα στα ΑμεΑ και στέλνουμε από κοινού ηχηρό μήνυμα αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα