07/07/202416:39

Διονύσης Καλαματιανός: «Λύσεις στα μεγάλα αδιέξοδα που προκαλεί η κυβέρνηση»

«H ακρίβεια καλπάζει, το εισόδημα εξανεμίζεται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώσουν 3 και 4 φορές περισσότερο φόρο από ότι πλήρωσαν πέρυσι με την τεκμαρτή φορολόγηση που έχει εισάγει η κυβέρνηση. Όλα αυτά αποτελούν μεγάλα προβλήματα για τον ελληνικό λαό, που καθημερινά βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, στην εκπομπή ” MEGA Σαββατοκύριακο”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι πολίτες περιμένουν από την αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να καταθέσει προτάσεις και να δώσει λύσεις προκειμένου να βγουν από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ.

«Η κοινωνική πλειοψηφία περιμένει πολλά από εμάς και αυτό προϋποθέτει να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό προκύπτει και από το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών. Η ίδια η κοινωνία αποδοκίμασε τις κυβερνητικές πολιτικές καθώς η ΝΔ κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό και τον χαμηλότερο αριθμό ψήφων που έχει πάρει ποτέ. Εμείς, λοιπόν, ως αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να δώσουμε τις κρίσιμες μάχες, για να προσφέρουμε στην κοινωνία. Αυτό είναι μια αναγκαιότητα, γιατί παρόλο που -όπως προείπα- η κυβέρνηση αποδοκιμάστηκε, οι πολίτες δεν έδειξαν εμπιστοσύνη γενικά στις προοδευτικές δυνάμεις και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αν και ο στόχος να μειωθεί η ψαλίδα με τη ΝΔ επιτεύχθηκε εν μέρει, το βασικό ζητούμενο παραμένει η δυνατότητα και η προοπτική προοδευτικής διεξόδου και προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου.»

Σχετικά με τις διεργασίες που επιτελούνται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι «το να γίνεται διάλογος, να κατατίθενται απόψεις και σκέψεις και να υπάρχει σεβασμός όλων αυτών, είναι μια γόνιμη διαδικασία. Αυτό αποδείχθηκε και χθες στην Κεντρική Επιτροπή.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρόεδρος είπε ότι έγινε μια παραγωγική συζήτηση και πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές γιατί λειτουργούν συνθετικά. Το ζήτημα είναι να δράσουμε με ενότητα και συλλογικότητα, με σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις. Υπάρχει το καταστατικό, υπάρχουν τα συλλογικά μας όργανα και πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά και με σχέδιο, γιατί ο κόσμος αναμένει πάρα πολλά από εμάς. Περιμένει να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του. Ήδη εντός κοινοβουλίου κάνουμε αποτελεσματική αντιπολίτευση, καταθέτοντας μεταξύ άλλων προτάσεις νόμου για κρίσιμα ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης.  

Το βέβαιο είναι ότι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπηρετούμε όλοι μαζί ένα κοινό πολιτικό σχέδιο. Αντίθετα στη ΝΔ, είδαμε τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά να κάνουν πολύ σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη. Ειδικά ο κ. Σαμαράς κατέθεσε μια διαφορετική πολιτική πλατφόρμα από αυτή που υλοποιούν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ.»

Για τις εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο, επισήμανε ότι είναι ώρα συνθέσεων και συνεργασιών.

«Πρέπει να υπάρχει και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, είναι ώρα συγκλίσεων και όχι αποχωρήσεων, άλλωστε οι διασπάσεις και οι αποχωρήσεις αποδοκιμάστηκαν από τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Είναι λοιπόν η ώρα του εμείς στον προοδευτικό χώρο, γιατί αυτό περιμένουν οι πολίτες. Επιζητούν έναν δυνατό προοδευτικό πόλο που να σταθεί απέναντι στη ΝΔ και να αποτρέψει το ενδεχόμενο να εκλεγεί ξανά ο κ. Μητσοτάκης.»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα