03/06/202416:02

Διονύσης Καλαματιανός: «Oι ευρωεκλογές εφαλτήριο για την πολιτική αλλαγή»

Τι ανέφερε ο Ηλείος βουλευτής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, σε πολυπληθή συγκέντρωση στον Πύργο το βράδυ της Κυριακής (02/06).

«Η κοινωνική πλειοψηφία θα αποδοκιμάσει την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, σε πολυπληθή συγκέντρωση στον Πύργο που διοργάνωσε η Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το βράδυ της Κυριακής (02/06). Στην απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση μίλησαν και οι υπ. Ευρωβουλευτές, Δώρα Αυγέρη, Κατερίνα Πριφτάκη και Δέσποινα Σίνου.

Στην τοποθέτησή του, ο Διονύσης Καλαματιανός έκανε λόγο για μια κρίσιμη και καθοριστική εκλογική διαδικασία. Ειδικότερα, υπογράμμισε τη διπλή σημασία των ευρωεκλογών, εστιάζοντας τόσο στην πολιτική κατεύθυνση που θα δώσουν στην Ευρώπη, όσο και στους πολιτικούς συσχετισμούς που θα δημιουργήσουν στη χώρα μας.

«Διεκδικούμε μια Ευρώπη περισσότερο δημοκρατική και με στρατηγική αυτονομία, μια Ευρώπη της ισότητας και των δικαιωμάτων. Επιδιώκουμε τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Παράλληλα, θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος στην Ελλάδα. Αυτό είναι μια επιτακτική ανάγκη καθώς η ελληνική κοινωνία υποφέρει από τις πολιτικές της κυβέρνησης. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν από τη γενικευμένη ακρίβεια και τη συσσώρευση χρεών. Η αγοραστική δύναμη και τα εισοδήματα καταρρέουν. Η δημόσια υγεία και παιδεία υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο. Ο αγροτικός κόσμος συνθλίβεται καθημερινά. Παράλληλα, τα χτυπήματα στο κράτος δικαίου πληγώνουν τη δημοκρατία μας. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδοκιμαστεί για τα αρνητικά πεπραγμένα της.»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

«Έχουμε το ρεαλιστικό πρόγραμμα και τη γνώση να δώσουμε λύσεις στα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας. Το αποδεικνύουμε συνεχώς και εντός του κοινοβουλίου με τον γόνιμο αντιπολιτευτικό μας λόγο, αλλά και με τις θέσεις μας στην αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες.» 

Σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει υψηλή αποχή, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να ψηφίσουν και να αποδοκιμάσουν τις κυβερνητικές πολιτικές. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να τιμωρηθούν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βγουν ενισχυμένοι και κερδισμένοι. Κάτι τέτοιο, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει και δεν θα το επιτρέψει να συμβεί.»

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε με βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη χώρα μας θα σηματοδοτήσει την προοδευτική αντεπίθεση, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα απέναντι στην αδιάφορη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα