26/03/202416:55

Διονύσης Καλαματιανός: «Πολιτική διέξοδος στα αδιέξοδα που προκαλεί η κυβέρνηση»

Διονύσης Καλαματιανός: «Πολιτική διέξοδος στα αδιέξοδα που προκαλεί η κυβέρνηση»  

«Αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι πρωτοφανή και δεν έχουν ξαναγίνει στην μεταπολίτευση», υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Σχετικά με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, τόνισε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα συνεννόησης, καθώς θα επεξεργαστεί και θα κατατεθεί ένα κοινό κείμενο πρότασης δυσπιστίας και θα προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία.

«Θα αναγκαστεί ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, να εμφανιστεί στη Βουλή και να τοποθετηθεί για το έγκλημα των Τεμπών, γιατί στη συζήτηση επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής δεν τόλμησε να έρθει. Αν ήθελε να επιδείξει σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς τους έπρεπε να ήταν εκεί, όμως κρύφτηκε και δεν παρουσιάστηκε για να δώσει εξηγήσεις. Αντίθετα, αρκείται όπου βρεθεί και όπου σταθεί να μιλάει για ανθρώπινο λάθος. Αυτό έκανε από την αρχή, πριν καν ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία. Ωστόσο, για την εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου, για τη μη επισκευή του σταθμού τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, για τη μη υλοποίηση των εθνικών κανόνων ασφαλείας από τον Οκτώβρη του 2019, για το μπάζωμα και την εξαφάνιση στοιχείων από τον τόπο της τραγωδίας, καμία κουβέντα και καμία ευθύνη. Όλη η κυβερνητική προσπάθεια συμπυκνώνεται στο να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη πως για όλα ευθύνεται μόνο το ανθρώπινο λάθος. Αλήθεια, τι συμβαίνει με το μονταρισμένο ηχητικό και ποιός το διένειμε σε όλα τα μέσα;»

Επιπλέον ο Διονύσης Καλαματιανός ανέφερε πως η Χώρα έχει ανάγκη από πολιτική διέξοδο, προκειμένου να βγει από τα πολλαπλά αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές της κυβέρνησης. Μάλιστα πρόσθεσε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο κρίσιμο ζήτημα της διαφάνειας, με δεδομένο το ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός πως τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων έχουν γίνει λάφυρο στα χέρια του κυβερνώντος κόμματος.

«Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία μας δέχονται απανωτά χτυπήματα. Υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η κυβέρνηση που με τις πρακτικές της προσβάλλει διαρκώς τους δημοκρατικούς θεσμούς. Υποκλοπές, έγκλημα Τεμπών, διαρροή προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων, όλα αυτά υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία. Την ίδια στιγμή η ακρίβεια συνθλίβει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εκλογές, λοιπόν, για να ανασάνει ο τόπος.»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα