15/07/202118:19

Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή: Τολμάτε και μιλάτε για το «Πάτρα – Πύργος;»

Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή: Τολμάτε και μιλάτε για το «Πάτρα – Πύργος;»

 

Πολιτική ήττα της ΝΔ, με τις κατηγορίες κατά του π. Υπουργού Ν. Παππά να καταρρέουν, μια προς μια, εκκωφαντικά και το αφήγημά της για το «Πάτρα-Πύργος» να αποδομείται για ακόμη μια φορά.

«Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθείτε να ρίξετε σκιές στη μόνη Κυβέρνηση που τόλμησε να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας να πληρώσουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, στη συζήτηση για την άσκηση δίωξης στον π. Υπουργό Ν. Παππά, επί του πορίσματος της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι η ολοκλήρωση των συνεδριάσεων της προανακριτικής κατέδειξε τον τρόπο που διαχρονικά σκέπτεται και δρα η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα.

«Πρακτικές σπίλωσης, προσπάθεια δίωξης των πολιτικών αντιπάλων και επιδίωξη άντλησης πολιτικών κερδών από αυτά. Προσπάθεια δίωξης στον Ν. Παππά και σκιές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποιους; Σε αυτούς που κατάφεραν να βάλουν τάξη σε 25 χρόνια ανωμαλίας στη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης; Σε αυτούς που εφάρμοσαν το Σύνταγμα; Σε αυτούς που εισέπραξαν για το Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατ. ευρώ και διασφάλισαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια;»

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής αποδόμησε ολοκληρωτικά το πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής, τεκμηριώνοντας ότι το σύνολο του κατηγορητηρίου είναι παντελώς αβάσιμο, είναι νομικά και ουσιαστικά σαθρό.

«Τη βασική κατηγορία, το κακούργημα της δωροληψίας, δεν μπορέσατε με κανένα τρόπο να τη στηρίξετε και αναγκαστήκατε να την αποσύρετε. Γι΄ αυτό και τα μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής έχασαν την ψυχραιμία τους και ομολόγησαν ότι ο μοναδικός μάρτυρας που εμπλέκει πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή, ο περιβόητος κ. Καλογρίτσας, δεν τους έχει δώσει τίποτα για να στηρίξουν την κατηγορία.

Ο δημόσιος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια. Τα πάντα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και ο κάθε υποψήφιος είχε πρόσβαση στο φάκελο των συνυποψηφίων του. Ολόκληρη, λοιπόν, η ψεύτική ιστορία της ΝΔ στηρίζεται αποκλειστικά στην αντιφατική, αναπόδεικτη και αναξιόπιστη κατάθεση ενός επιχειρηματία, ο οποίος με απόφαση διεθνούς δικαστηρίου οφείλει να επιστρέψει 3 εκατ. ευρώ και επιδιώκει με κάθε τρόπο να μην το κάνει. Κατέπεσε πλήρως η κατηγορία για δήθεν δωροληψία.»

«Τελικά τί σας έμεινε; Η κατηγορία για δήθεν παράβαση καθήκοντος. Όμως, από τη δικογραφία, αλλά και τις πράξεις του Ν. Παππά, δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο τέλεσης κανενός αδικήματος. Ποια είναι η παράβαση καθήκοντος; Το γεγονός ότι από το νόμο Παππά εισέρευσαν ή θα εισρεύσουν στα ταμεία του Κράτους, αν το επιτρέψετε βέβαια, συνολικά 320 εκατ. ευρώ; Δεν τηρήθηκε απαρέγκλιτα ο νόμος και οι όροι του διαγωνισμού; Δεν κηρύχθηκε έκπτωτος ο δήθεν εκλεκτός σύμφωνα με το νόμο και το διαγωνισμό; Πήρε καμία άδεια ο δήθεν εκλεκτός και μπροστινός; Δεν επικύρωσε τη νομιμότητα της διαδικασίας και τους όρους του διαγωνισμού σωρεία αποφάσεων του ΣτΕ;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος», ο Ηλείος Βουλευτής έβαλε ξανά τα πράγματα στη θέση τους, αποδομώντας πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα.

«Άκουσα να αναφέρεστε και για το «Πάτρα-Πύργος». Μα καλά τολμάτε και μιλάτε εσείς για το «Πάτρα-Πύργος» και να το εμπλέκετε σε αυτή την υπόθεση; Που ακυρώσατε τις εργολαβίες που το κατασκεύαζαν, με αποτέλεσμα το έργο να είναι ξανά στον αέρα και να εξακολουθούν να κινδυνεύουν οι πολίτες της Ηλείας; Ενώ γνωρίζετε ότι δεν υπήρχε καμία προνομιακή μεταχείριση. Ο μάρτυρας της Τράπεζας Αττικής δεν ανέφερε στην προανακριτική ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια μεταχείριση προς τον κ. Καλογρίτσα για το έργο αυτό; Δεν ανέφερε ότι η εγγυητική επιστολή δόθηκε από την Τράπεζα στον κ. Καλογρίτσα ύστερα από αυστηρούς ελέγχους και τήρηση όλων των προϋποθέσεων; Δεν ήσασταν εκεί; Δεν τα ακούσατε; Δεν τα διαβάσατε στα πρακτικά; Και λέτε για το “Πάτρα-Πύργος”;»

Συνοψίζοντας, ο κ. Καλαματιανός τόνισε ότι ο π. Υπουργός Ν. Παππάς, όχι μόνο δεν ζημίωσε το δημόσιο, αλλά αντίθετα το ωφέλησε με την είσπραξη εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

«Όσο και να προσπαθείτε, όσο και να το τραβάτε από τα μαλλιά, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Η προανακριτική επιτροπή αποδείχτηκε φιάσκο για εσάς, καθώς είναι αναμφισβήτητο ότι το δημόσιο συμφέρον υπηρετήθηκε και προστατεύθηκε πλήρως.»

Κλείνοντας, ο κ. Καλαματιανός υποστήριξε ότι ο λαός βλέπει, μαθαίνει, γνωρίζει και κρίνει.

«Όσο και να προσπαθείτε δεν μπορείτε να του κρύψετε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι παραπέμπετε τον Ν. Παππά όχι επειδή έβλαψε το δημόσιο συμφέρον, αλλά επειδή το ωφέλησε.»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα