07/04/202420:01

Δολοφονία 28χρονης: Ξεκίνησε η έρευνα των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. για τις ποινικές ευθύνες των Αστυνομικών

Στα χέρια των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση που ζήτησε να διεξαχθεί ο εισαγγελέας ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες των αστυνομικών τόσο στο τμήμα των Αγ. Αναργύρων όσο και στην Άμεση Δράση.

Ήδη μέχρι αργά το απόγευμα κατέθετε ο φίλος της Κυριακής ο οποίος ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ και οι αξιωματικοί του ζήτησαν με λεπτομέρειες να περιγράψει την κάθε κίνηση των αστυνομικών ξεκινώντας από τον σκοπό αν βρισκόταν μέσα ή έξω από το κουβούκλιο σε πόση απόσταση, πότε βγήκε, τι τους είπε και πώς ενήργησε
ενώ ζήτησαν με λεπτομέρειες να περιγράψει τι έκαναν οι αστυνομικοί στο Τμήμα, τι είπαν στη νεαρή κοπέλα και πώς αντιμετώπισαν την Κυριακή από τη στιγμή που έφθασε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον μετέπειτα δολοφόνο της.

Ήδη στα χέρια των αδιάφθορων βρίσκονται όλα τα έγγραφα από την Άμεση Δράση, τα καθηκοντολόγια, οι διαταγές του Αρχηγείου και φυσικά η επίμαχη μαγνητοφωνημένη συνομιλία της Κυριακής με τον τηλεφωνητή της Αμεσης Δράσης που της είπε ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί.

Οι Αξιωματικοί θα ερευνήσουν με βάση τις εντολές του εισαγγελέα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος όμως θα ανοίξουν τη βεντάλια ακόμα περισσότερο ερευνώντας και το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής.

Τουλάχιστον οι πέντε από τους έξι αστυνομικούς φαίνεται να έχουν μπει στο κάδρο των ποινικών ευθυνών.

Πηγή: cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα