27/03/202321:12

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: “Πάγωσε” η αίθουσα του ΜΟΔ όταν προβλήθηκαν τα βίντεο της φρίκης

“Πάγωσε” η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, κατά την προβολή των βίντεο που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ειδικότερα, κατά την ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας 27 Μαρτίου, το δικαστήριο ασχολήθηκε με τα αναγνωστέα έγγραφα. Εκθέσεις κατασχέσεων, εξετάσεων DNA και ερευνών, πραγματογνωμοσύνες κι άλλα έγγραφα αναγνώστηκαν από την πρόεδρο της έδρας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, τέσσερα βίντεο προβλήθηκαν στις οθόνες του Συστήματος Τηλεματικής για τηλεδίκες που έχει εγκατασταθεί και στην αίθουσα του ΜΟΔ, ενώ όπως έγραψε το grtimes.gr, για πρώτη φορά σήμερα δεν προσήλθαν οι γονείς του Άλκη για να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Σημειώνεται πως η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης, στον κατάλογο των οποίων περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – ιατροδικαστές που διορίστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι για λογαριασμό κάποιων κατηγορουμένων. Οι καταθέσεις τους αναμένονται αργότερα, εντός των συνεδριάσεων του Απριλίου.

Δολοφονία Άλκη: Τα βίντεο της φρίκης

Από το πρώτο βίντεο από το κατάστημα ” 4all” που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Γαζή, απέναντι από το σημείο της επίθεσης, προέκυψαν τα εξής: Το περιστατικό διήρκησε 1.06 δευτερόλεπτα. Ξεκίνησε όταν σταμάτησε το πρώτο αυτοκίνητο και ολοκληρώθηκε όταν ο τελευταίος από τους δράστες (ο 2ος) εισήλθε στο όχημα, κατά την αποχώρηση.

Σε 22” μετά την άφιξη ο συνοδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου ανοίγει την πόρτα. Από τα παπούτσια και σκιές φαίνονται πως ξεκίνησαν δύο άτομα να πηγαίνουν προς τα σκαλάκια και μετά κινήθηκαν και άλλοι δύο προς το ίδιο σημείο που απέχει 24 μέτρα. Μέσα σε 8” επιστρέφουν τρεις και επιβιβάζονται στο δεύτερο όχημα που αποχωρεί.

Στο δεύτερο βίντεο από κινητό τηλέφωνο, διάρκειας 51” φαίνονται τα εξής: Στα πρώτα 5′” οι δράστες βρίσκονται πάνω από θύμα και στη συνέχεια απομακρύνονται. Ακούγονται ήχοι, φωνές και μια κραυγή πόνου από τον Άλκη. Έρχονται Αρειανοί για βοήθεια κι ένας από αυτούς πετάει ένα σκαμπό πάνω στο πρώτο αυτοκίνητο. Αυτό το βίντεο για 19” ταυτίζεται με το τέλος του προηγούμενου βίντεο. Κάποιοι από τους κατηγορούμενους φαίνονται να εξέρχονται και να εισέρχονται στα οχήματα ενώ ένας χάνεται για 11″ από το πλάνο.

Στο 2ο βίντεο που επίσης προέρχεται από λήψη κινητού τηλεφώνου. Το πλάνο είναι στραμμένο πιο κοντά προς το σημείο. Ακούγοντας φωνές και βογγητά. Συμπίπτει με το τέλος του περιστατικού. Φαίνονται οι θέσεις κάποιων εκ των δραστών. Οι δυο του «κλιο» δεν φαίνονται καθόλου. Ο 2ος κατηγορούμενος κατεβαίνει πρώτος και επιστρέφει τελευταίος ενώ εμφανίζεται πάνω στα σκαλοπάτια. Φαίνεται να σπάει ένα κινητό τηλέφωνο. Το επεισόδιο με τον Άλκη εκτυλίσσεται κάτω από τα σκαλοπάτια στη γωνία.

Το 3ο αυτοκίνητο δεν φαίνεται. Έχει σταθμεύσει, εντός της οδού Γαζή, μετά τα δυο πρώτα οχήματα – σε μεταγενέστερο χρόνο, κατά λίγα δευτερόλεπτα. Μέσα σε 15″ αποχωρούν οι τελευταίοι πάνω από τον Άλκη και εισέρχονται στα αυτοκίνητα. Το συμβάν διαρκεί περίπου 40″ με τα χτυπήματα στους τρεις από τους 5 της παρέας. Δεν φαίνεται ποιος χτύπησε ποιον.

Μέσα σε 15″ δέχτηκε ο Άλκης τα μοιραία χτυπήματα. Το θανατηφόρο τραύμα φαίνεται πως συμπίπτει με την κραυγή που έβγαλε ο Άλκης. Μετά απομακρύνονται τα άτομα. Τρεις απομακρύνονται προς της οδό Σεφέρη για να επιβιβαστούν στο 3ο όχημα. Δύο φαίνονται στο βίντεο να φεύγουν από τα σκαλάκια ενώ εξελίσσεται το περιστατικό. Μετά το σπάσιμο του κινητού, ακούγεται η κραυγή του Άλκη.

Το 4ο βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου χρυσοχοείου. Διακρίνεται το 3ο όχημα να περνάει, στην οδό Γαζή. Στη συνέχεια φαίνονται να αποχωρούν οι τρεις από τους κατηγορούμενους, ενώ ο οδηγός του οχήματος δεν φαίνεται να έχει αποβιβαστεί.

grtimes.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα