02/05/202319:20

Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: «Είναι όλα στημένα» ισχυρίζεται ο ένας συλληφθείς – Έρχονται ακόμη τρεις συλλήψεις – «Κυκλώνουν» τον ηθικό αυτουργό οι Αρχές

Εξακολουθεί να αρνείται πως είχε ανάμειξη με τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, το ένα από τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν για την υπόθεση, ενώ την Τετάρτη (3/5) αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν.

Ειδικότερα, o 40χρονος συλληφθείς σε δήλωσή του στον Alpha κάνει λόγο για ένα «καλοστημένο σίριαλ» ενώ ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με τα «πακιστανικά» τηλέφωνα που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν κατά την εν ψυχρώ δολοφονία.

«Εξηγήστε μου για ποιο λόγο είμαι κατηγορούμενος, για ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν τον έχουν βρει; Ήμουν πουθενά εγώ εκεί; Έχουν βρει ένα DNA, ένα τηλέφωνο;» διερωτήθηκε ο συλληφθείς.

Συμπλήρωσε δε, ότι «ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν έχουν βρει την προέλευση, μετά από δυο χρόνια, με φωνάζουν εμένα και με κατηγορούν. Αυτό είναι το ένα στοιχείο και το μοναδικό για τη δεύτερη δολοφονία. Αυτό είναι το στοιχείο που μου χρεώνει τη δεύτερη δολοφονία. Ότι κάποιος ξένος, που δεν τον έχουν βρει, έστειλε αυτό το μήνυμα και χρεώνει τέσσερα ονόματα. Σε αυτά τα τέσσερα ονόματα είμαι χρεωμένος, μόνο εγώ».

Δημοσιογράφος: Αυτό το είχαν από το ’21. Από το ’21 μέχρι σήμερα, σας είχαν ενοχλήσει ποτέ να σας πουν…

Συλληφθείς: «Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ…»

Δημοσιογράφος: Ούτε εσάς, ούτε τον αδελφό σας;

Συλληφθείς: «Κανέναν και ποτέ. Αυτά τα μηνύματα τα δυο, έχουν τέσσερα ονόματα. Απ’ αυτά τα ονόματα, είμαι μόνο εγώ κατηγορούμενος»

Δημοσιογράφος: Τα άλλα δυο ονόματα τα ξέρετε; Τα γνωρίζετε σαν πρόσωπα;

Συλληφθείς: «Τον έναν τον ξέρω, τον άλλο δεν τον ξέρω»

Δημοσιογράφος: Γι’ αυτά τα τηλέφωνα που λένε, τα πακιστανικά, τι έχετε να πείτε;

Συλληφθείς: «Αυτά τα τηλέφωνα τα πακιστανικά… δεν έχω καμία σχέση, δεν ξέρω τον άνθρωπο, μάλιστα να θέλετε πηγαίνετε ρωτήστε τον άνθρωπο αν με ξέρει ή οτιδήποτε, δεν έχω πάει σε αυτό το μαγαζί, δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, δεν έχουν χτυπήσει ποτέ οι γραμμές μου, δίπλα στις γραμμές αυτές»

«Είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ»

«Το φορτηγάκι είναι του αδελφού μου γιατί δουλεύει. Μπορεί να το δικαιολογήσει και να το αιτιολογήσει ο αδελφός μου αυτό το πράγμα. Εγώ δεν υπάρχω πουθενά. Δεν υπάρχω πουθενά, πουθενά, πουθενά. Σαν οντότητα, σαν DNA, σαν φωτογραφία, σαν παρουσία, σαν κεραία, σαν τηλέφωνο, σαν οτιδήποτε, σαν κάτι. Αυτό είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ. Την Τετάρτη με το καλό, θα ρωτήσω το λαό και τη δικαιοσύνη για ποιο λόγο με προφυλάκισαν»

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε δεδομένο ότι θα προφυλακιστείτε;

Συλληφθείς: «Αν είναι να απαλύνω εγώ τις μαμάδες και τους πατεράδες των παιδιών που χάθηκαν, την ψυχούλα τους, να μπω φυλακή και να ξεχαστούν τα Τέμπη, να μπω παιδιά, να μπω. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Εγώ είμαι σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου έχουν εκτεθεί, οι δουλειές μου έχουν εκτεθεί, η μητέρα μου κλαίει, χάνει τα δυο της αγόρια, χάνουμε τη ζωή μας»

Δημοσιογράφος: Εσείς κάνατε αυτόν τον διάλογο με τη μητέρα σας που φάνηκε ότι..

Συλληφθείς: «Φυσικά τον κάναμε, φυσικά. Η μητέρα μου μιλούσε για την καθαριότητα, έχουμε μια καλή εταιρία, η οποία μας έχει δώσει 25 δουλειές, τις οποίες τις έχουμε δώσει σε έναν κύριο. Και για να κατέβει το αυτοκίνητο, να δουλέψει και να αξίζει τον κόπο, και να μην μπαίνει μέσα σαν επιχείρηση, πρέπει να μαζέψει άλλες 25 δουλειές»

Δημοσιογράφος: Φάνηκε σαν εσείς να προσπαθούσατε να πείσετε την μαμά σας ότι…

Συλληφθείς: «Τι να πείσω; Θα διαβάσουμε τη δικογραφία όλοι μαζί και θα με κρίνει ο κόσμος. Αφού προωθώ εγώ τον εαυτό μου και δεν υπάρχει διαπλοκή εδώ μέσα. Κρίμα, λυπάμαι, λυπάμαι, στεναχωριέμαι για τη μανούλα του παιδιού που τον πυροβόλησαν, που τον σκότωσαν, αλλά κυρία μου δεν είμαι ο δολοφόνος, ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου. Ψάξτε τους δολοφόνους. Ψάξτε τους δολοφόνους και κοιτάξτε μην τους κρύβουν κιόλας».

Έρχονται τρεις νέες συλλήψεις – «Κυκλώνουν» τον ηθικό αυτουργό οι Αρχές

Μετά τις συλλήψεις των δύο αδερφών για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, οι αστυνομικοί εστιάζουν στο να βρεθούν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αλλά κυρίως να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός δηλαδή που έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Οι αστυνομικοί, συγκεκριμένα, προσπαθούν να «δέσουν» με απτά αποδεικτικά στοιχεία όλα τα άτομα που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου αλλά και τον ηθικό αυτουργό. Η σύλληψη των δύο αδερφών ήταν αποτέλεσμα πολύ προσεκτικής έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα, περισσότερα από 300 βίντεο από κάμερες αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να καταλήξουν οι αστυνομικοί στα οχήματα των δραστών και στο δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φθάσουν στον Άλιμο και να διαφύγουν από εκεί μετά τη δολοφονία.

Σημαντικά στοιχεία, όμως, προέκυψαν και από την ανάλυση δεδομένων που αφορούν τις επικοινωνίες των συλληφθέντων και άλλων υπόπτων. Οι αστυνομικοί παράλληλα με την υπόθεση Καραϊβάζ έχουν ανοίξει και πάλι φακέλους με δολοφονίες που χαρακτηρίζονται συμβόλαια θανάτου, στο πλαίσιο της εξόντωσης αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Μία από τις δολοφονίες που εξετάζουν και πάλι μετά τις συλλήψεις των δύο αδερφών είναι αυτή με θύμα ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Γέρακα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία που δολοφονήθηκε και στο παρελθόν οι δυο τους είχαν ελεγχθεί από αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σταματήσει σε μπλόκο το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν.

Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: «Ακούγεται ότι θα έχουμε τρεις νέες συλλήψεις»

Από την πλευρά της, πάντως, η δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι θα γίνουν τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου και επεσήμανε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός.

«Η μητέρα έκλαιγε στο άκουσμα της σύλληψης των δύο υπόπτων»

Αρχικά η κυρία Παυλέα είπε: «Όταν ανέφερα στη μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, την κυρία Παναγιώτα, ότι συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τη δολοφονία του, δεν μπορούσε να πει τίποτα, καθώς έκλαιγε συνεχώς. Η κυρία Παναγιώτα πηγαίνει και κλαίει συνέχεια στον τάφο του γιου της, τον οποίο επισκέπτεται καθημερινά εδώ και δύο χρόνια. Χαρακτηριστικά η μητέρα του μου είχε πει: “πίστεψέ με Ρόη, ο Γιώργος ξέρει από πάνω ποιοι είναι οι δολοφόνοι του, γνωρίζει τα πάντα”».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, θα υπάρξουν άλλες τρεις νέες συλλήψεις, αλλά η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί όπως καταλαβαίνετε οι συλληφθέντες δεν είναι προς το παρόν ο ηθικός αυτουργός» σημείωσε η κα Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του δημοσιογράφου.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως: «το καλό είναι ότι η αστυνομία έχει αρχίσει να ερευνά την υπόθεση και έχει αποφασίσει να φτάσει μέχρι τον ηθικό αυτουργό ή τους ηθικούς αυτουργούς. Είμαι απόλυτα αισιόδοξη ότι θα βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, καθώς όλα δένουν πλέον. Υπάρχει και άλλη μία εκκρεμής δικογραφία που συνδέεται με τον Γιώργο, καθώς του παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα παράνομα και ορισμένες φορές νομίμως με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Πλέον το παζλ είναι έτοιμο να συμπληρωθεί, υπάρχει και πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», απάντησε η κυρία Παυλέα σε σχετική ερώτηση για το αν αναμένονται και νέες συλλήψεις για την υπόθεση Καραϊβάζ.

Πηγή: Cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα