Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Το «βαρύ παρελθόν» του επιχειρηματία που δολοφόνησαν με 20 σφαίρες – Ποιούς φοβόταν – Πού ερευνούν οι Αρχές
«Πλούσιο» παρελθόν σε ποινικές υποθέσεις είχε ο 54χρονος – Ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ανθρώπους της νύχτας που κυριαρχούσαν στο νησί – Το όνομά του είχε εμπλακεί και στην δολοφονία της «βασίλισσας» των οίκων ανοχής στην Γκράβα
Μπορεί η δολοφονία μέρα μεσημέρι του ξενοδόχου Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο να έχει προκαλέσει την θλίψη στην οικογένεια του, καθώς άφησε πίσω του τρία ανήλικα παιδιά, ωστόσο στο νησί του Ιουνίου δεν είναι και λίγοι αυτοί που εξαιτίας του βεβαρημένου βίου του θεωρούσαν σίγουρο το τέλος του αυτό.
Ιδιαίτερα μετά την δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει πέρσι τον Ιούνιο στην περιοχή του Αγίου Σώστη, όπου έπεσε νεκρή η 37χρονη σύζυγος του, ενώ εκείνος ήταν ο αρχικός στόχος των δραστών, ακόμα και ο Ντίμης Κορφιάτης περίμενε πως δεν θα αργούσε η στιγμή όπου θα έμπαινε για μια ακόμη φορά στο κάδρο των δολοφόνων.
Οι παλιές του κόντρες άλλωστε δεν άφηναν και πολλές επιλογές κάτι που γνώριζαν καλά οι Αρχές και στο νησί, οι οποίες από την πρώτη στιγμή της περσινής επίθεσης είχαν επικεντρωθεί στο παρελθόν του επιχειρηματία, καθώς είχε αποκαλυφθεί πως το όνομα του είχε εμπλακεί σε πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις.
Ο επιχειρηματίας είχε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά από καταγγελίες προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., για τη δράση κυκλωμάτων της νύχτας, που για πολλά χρόνια, κυριαρχούσαν στη Ζάκυνθο, με προστασία καταστημάτων, εκβιασμούς, εμπρηστικές επιθέσεις και διακίνηση ναρκωτικών.
Το όνομά του είχε εμπλακεί ως ηθικού αυτουργού μέχρι και στην δολοφονία της «βασίλισσας» των οίκων ανοχής Βαϊας Ζήση στη Γκράβα, κατηγορία που έπεσε όμως στο κενό.
Η ληστεία των 550.000 ευρώ και ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ
Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας, σε δίκη που διεξήχθη στην Πάτρα, για ληστεία σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία και νυν δημάρχου του νησιού Νικήτα Αρατάκη με λεία 550.000 ευρώ. Σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση, είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός ένας αλλοδαπός και σε 20 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός, ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Κορφιάτης ήταν εκείνος που οργάνωσε τη ληστεία.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης, φέρεται να ξεκίνησε από τις καταγγελίες που είχε κάνει ο 53χρονος με επιστολή του, ενώ κομβικής σημασίας ήταν και η κατάθεση που είχε κάνει στο δικαστήριο.
Η ληστεία είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2016 στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην εκκλησία της Ανάληψης και καθώς ο Νικήτας Αρετάκης περπατούσε κρατώντας μια τσάντα με το υπέρογκο ποσό στο εσωτερικό της. Τότε και χωρίς ν αντιληφθεί το παραμικρό δέχτηκε την επίθεση από τον Αλβανό δράστη ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει την τσάντα.
Οι ανατινάξεις των ΑΤΜ
Πριν από περίπου δυο χρόνια, ο 53χρονος φέρεται να είχε ενημερώσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για κύκλωμα αλλοδαπών ποινικών, που θα προχωρούσαν σε ανατινάξεις ΑΤΜ στη Ζάκυνθο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια όταν έγιναν οι επιθέσεις αυτές τόσο στο αεροδρόμιο όσο και σε άλλα σημεία του νησιού .
Συνεταίροι με την δολοφονημένη Βάϊα Ζήση
Όλες οι παραπάνω δεν ήταν οι μοναδικές φορές όπου ο Διονύσης Κορφιάτης είχε μπλεξίματα με την δικαιοσύνη καθώς το 2004 κατηγορήθηκε ως ο ηθικός αυτουργός για την δολοφονία της «βασίλισσας» των οίκων ανοχής Βάϊας Ζήση στο ανοιχτό γκαράζ της πολυκατοικίας της στη Γκράβα. Κατηγορία που έπεσε στο κενό καθώς το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του αθώωσε τον Ζακυνθινό επιχειρηματία. Οι έρευνες είχαν στραφεί τότε προς το πρόσωπο του διότι οι δυο τους είχαν προχωρήσει στην αγορά ενός ξενοδοχείου την περίοδο εκείνη.
Τα όπλα και η καταδικαστική απόφαση
Ο 53χρονος επιχειρηματίας διατηρούσε ξενοδοχείο αλλά και τουριστικό «υποβρύχιο» σκάφος στην περιοχή του Λαγανά και είχε καταδικασθεί πριν λίγα χρόνια από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, γιατί σε κατάλυμα του, είχαν βρεθεί όπλα κι άλλα παράνομα υλικά που σχετίζονταν με την δράση Αλβανών ποινικών που είχαν κατηγορηθεί για ληστείες στο νησί της Ζακύνθου.