11/11/202018:49

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος

Το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια – Ο 16χρονος αποδέχεται ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία

Το δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων πήρε μετά την απολογία του σήμερα στην ανακρίτρια ανηλίκων ο 16χρονος για την υπόθεση της δολοφονίας της 50χρονης καθαρίστριας στην Αγία Βαρβάρα.

Ο νεαρός κατηγορούμενος από το Λουτράκι κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με απόφαση της ανακρίτριας ανηλίκων και του εισαγγελέα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως βάσει της ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια.

Τώρα, κατά την απολογία του ο 16χρονος φέρεται να αρνήθηκε πως έχει συμμετοχή στο έγκλημα, αναφέροντας στην ανακρίτρια πως πράγματι βρισκόταν στο διαμέρισμα της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα μαζί με την 15χρονη κόρη της και τον 17χρονο από τη Ρουμανία, χωρίς όμως να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος υπέδειξε ως δράστη της στυγερής δολοφονίας της άτυχης γυναίκας τον 17χρονο.

Ακόμη, σύμφωνα με τον συνήγορό του Αθανάσιο Ράπτη, ο 16χρονος αποδέχεται ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία και ζητά συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στις αστυνομικές αρχές το έγκλημα. Από φόβο και αμηχανία παρέμεινε με τους άλλους δύο εφήβους, αλλά μετά επέστρεψε στο Λουτράκι και παραδόθηκε στις αρχές, τόνισε ο συνήγορός του.

Να σημειωθεί τέλος πως αύριο το μεσημέρι απολογούνται στην ανακρίτρια ανηλίκων η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα