11/06/202412:18

Δολοφονία στην Ηλεία: H πρόεδρος του Αρείου Πάγου διέταξε πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των δικαστών που άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον 37χρονο που είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό 14χρονης

Διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο που δολοφόνησε την 11χρονη ανιψιά του στην Ηλεία.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου διέταξε πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των τριών δικαστών που άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον 37χρονο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό 14χρονης χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη. Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ωστόσο, η δίκη και πάλι δεν έγινε γιατί συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα