02/07/202421:04

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: «Πρόβες» είχε κάνει ο δολοφόνος του 54χρονου τοπογράφου- Οργανωμένη στη λεπτομέρεια η εν ψυχρώ δολοφονία – Στη Μύκονο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών

Οργανωμένη στη λεπτομέρεια η εν ψυχρώ δολοφονία – Στη Μύκονο και τις επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος αναζητούν τα κίνητρα του εγκλήματος οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ – Ακόμη και σφραγίδα ΚΤΕΟ είχε αντιγράψει ο εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου στην πινακίδα του σκούτερ με το οποίο μετακινήθηκε
Οργανωμένη στη λεπτομέρεια ήταν η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, στο Νέο Ψυχικό. Ο δολοφόνος, σύμφωνα με τις έως τώρα διαπιστώσεις της αστυνομίας, είχε παρακολουθήσει το θύμα σε όλη τη διαδρομή που έκανε από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, στο γραφείο του, στο Νέο Ψυχικό. Μάλιστα, όπως εκτιμάται, αυτό είχε γίνει τουλάχιστον δύο φορές, στη λογική της «πρόβας».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι πρώτη φορά βλέπουν τέτοια λεπτομέρεια στην πινακίδα του σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης: Είχε αντιγραφεί ακόμη και σφραγίδα από το ΚΤΕΟ. Ο δολοφόνος με βάση τα βίντεο που έχει στη διάθεσή του το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, έφτασε στο Νέο Ψυχικό και έστησε καρτέρι στον τοπογράφο περίπου στις επτά το πρωί.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ήδη σειρά από βίντεο προκειμένου να συνθέσουν το παζλ του εγκλήματος και να εντοπίσουν εκείνο το στοιχείο που θα οδηγήσει στη σύλληψη του δράστη και εκείνων που «παρήγγειλαν» τη δολοφονία.

Με δεδομένο το γεγονός ότι το θύμα είχε λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, οι ερευνητές της ΕΛΑΣ αναζητούν απαντήσεις στο παρελθόν του και συγκεκριμένα στις επαγγελματικές δραστηριότητές του στα νησιά των Κυκλάδων, και κυρίως στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος είχε κάνει τοπογραφικά για μεγάλα έργα στο νησί καθώς δραστηριοποιείτο εκεί από το 2000 και μέσα στα χρόνια είχε αναπτύξει και κοινωνικές σχέσεις με επαγγελματίες της Μυκόνου, ενώ ήταν και κουμπάρος με εργολάβο του νησιού.

Επιπλέον, στην Ίο φέρεται να είχε αγοράσει εκτάσεις, όπως και στη Μύκονο και να είχε φτιάξει βίλες σε συνεργασία με άλλους εργολάβους. Παράλληλα είχε αναλάβει και ένα πρότζεκτ γνωστού επιχειρηματία του real estate.

Στη Μύκονο πήγαινε μόνο για δουλειά, ενώ με τον συνέταιρό του στο γραφείο του Ψυχικού είχαν μοιράσει τις δουλειές. Ο Παναγιώτης Στάθης έκανε τα τοπογραφικά έξω και ο συνέταιρός του τη δουλειά γραφείου.

Ίσως λοιπόν κάποιοι ενοχλήθηκαν με τις δραστηριότητές του και θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση. Πάντως οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι πιθανό να δοθούν κάποιες απαντήσεις από την ανάλυση του κινητού του θύματος.

Επίσης έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους ένα περίεργο περιστατικό που ίσως να συνδέεται με την υπόθεση και αφορά στην καταγγελία του θύματος το 2021 ότι άγνωστοι τον είχαν χτυπήσει με γροθιές και κλοτσιές. H επίθεση εναντίον του είχε γίνει έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, στις 23:00 το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 2021.

Πώς έγινε η άγρια δολοφονία στο Νέο Ψυχικό

Η άγρια δολοφονία έλαβε χώρα λίγο πριν τις 8.30 το πρωί τη στιγμή που το θύμα έφθασε στο γραφείο της εταιρείας του στο Νέο Ψυχικό.

Τότε τον πλησίασε ένα σκούτερ και ο αναβάτης του, ένας μαυροφορεμένος άνδρας με λευκό κράνος, έβγαλε ένα όπλο και τον πυροβόλησε περισσότερες από 10 φορές.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα