20/07/202009:29

Δωρεάν τεστ «Παπ» στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Δωρεάν τεστ «Παπ» στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, πραγματοποίησε δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (Τεστ Παπανικολάου) σε γυναίκες του Δήμου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, στο χώρο του  Κέντρου Υγείας  Αρχαίας Ολυμπίας,  οι μαίες κα Θεοφιλοπούλου Χαρά και κα Λιακοπούλου Ελένη, εξέτασαν 14 δημότισσες που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ύστερα από προηγούμενη ανακοίνωση. Είναι χρήσιμο να τονιστεί ότι ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν θεσπισθεί για την αντιμετώπιση του COVID-19, ενώ με την είσοδο τους στο ΚΥ όλες οι ωφελούμενες έκαναν χρήση μασκών μιας χρήσης που υπήρχαν διαθέσιμες.

Σε μια εποχή οικονομικής  αβεβαιότητας, κοινωνικού αποκλεισμού και ανασφάλειας μέσω της συγκεκριμένης δράσης, προσφέρεται σ’ όλες τις γυναίκες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας η δυνατότητα δωρεάν γυναικολογικού ελέγχου (Τεστ Παπανικολάου), της ισχυρότερης και εγκυρότερης μεθόδου για την πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας. Για το λόγο αυτό καλούνται όλες οι γυναίκες, από ηλικία 21 ετών και άνω, να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα και να δηλώσουν συμμετοχή για τη διενέργεια των επόμενων εξετάσεων (Τεστ Παπανικολάου) που θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στα τηλέφωνα:

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας: 26240-29087 (για πληροφορίες) και Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: 26240-22549 και 22250, εσωτερικό 5 (για ραντεβού). Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα