08/07/202417:06

Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Στο επίκεντρο η βελτίωση των μεταφορών της Ηλείας σε συνάντηση με τον νέο υφυπ.Υποδομών & Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου

Επικοινωνία της Βουλευτού Ηλείας με τους Δημάρχους του νομού, για το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης

Με τον νέο υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, συναντήθηκε και συζήτησε εφ’ όλης της ύλης η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η Δρ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ανέλυσε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις μεταφορές στην Ηλεία, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην οικονομική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το πρώτο ζήτημα που έθεσε η βουλευτής Ηλείας, ήταν η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα, ζητώντας από τον νέο υπουργό να την εντάξει στα έργα προτεραιότητας της νέας προγραμματικής περιόδου. Οπως εξήγησε, το τρένο είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον μεταφορικό μέσο και συμβαδίζει απόλυτα με την «πράσινη» ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επόμενη εικοσαετία.

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου επισήμανε πως η επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα θα ενώσει τη Δυτική Πελοπόννησο με την υπόλοιπη Ευρώπη καθώς θα δώσει τη δυνατότητα γρήγορης και ασφαλούς μεταφοράς αγροτικών προϊόντων και εμπορευμάτων στα λιμάνια, δημιουργώντας συνθήκες ανταγωνιστικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος.

Ενίσχυση του αερολιμένα ΕπιταλίουΣτη συνέχεια η Δρ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου έθεσε το ζήτημα της στήριξης του αερολιμένα Επιταλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές του και να λειτουργήσει μελλοντικά είτε ως εμπορευματικό (cargo) αεροδρόμιο είτε ως Γενικής Αεροπορίας, υποδεχόμενο ιδιωτικές πτήσεις τσάρτερ. Παράλληλα, εξήρε τη συμβολή της Αερολέσχης Πύργου στην επαναλειτουργία του αερολιμένα και στην αύξηση των αφίξεων μικρών ιδιωτικών αεροσκαφών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.


Στελέχωση της Διεύθυνσης Μεταφορών Αμαλιάδας Επιπλέον, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ζήτησε από τον νέο υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών να μεριμνήσει για τη στελέχωση των Διευθύνσεων Μεταφορών της Ηλείας και κυρίως της Αμαλιάδας, καθώς οι εναπομείναντες υπάλληλοι υπερβάλλουν εαυτούς για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και χρειάζονται υποστήριξη για τη γρήγορη ολοκλήρωση των αιτημάτων.

Πρόσκληση στους δήμους για την ηλεκτροκίνησηΚατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε εκτενώς το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ηλεκτροκίνησης στους δήμους, στο πλαίσιο ενίσχυσης των βιώσιμων αστικών μεταφορών με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό, η κα. Αυγερινοπούλου είχε επικοινωνία με εκπροσώπους των δημοτικών αρχών και των επτά Δήμων του νομού και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας, με στόχο την ταχεία μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία-βιώσιμες μεταφορές, καθώς η υλοποίησή του θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και άλλων ρύπων.

Η βουλευτής Ηλείας υπογράμμισε την ανάγκη να υποβάλουν, άμεσα και εντός της παραπάνω προθεσμίας, προτάσεις οι δήμοι στην πρόσκληση, προκειμένου να αναπτύξουν εναλλακτικές και φιλικές στο περιβάλλον μορφές μετακίνησης.

Αναφορά και στους οδικούς άξονεςΑπό τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει η πορεία των εργασιών στον νέο αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου και η ωρίμανση του τμήματος από τον Πύργο ως την Τσακώνα, για το οποίο τονίστηκε πως αναμένεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου η οριστική επιλογή της χάραξης και η εξεύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου για την υλοποίησή του

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα