06/03/202317:11

ΠΕ Ηλείας: Δρώμενα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις 9-10 Μαρτίου- Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ,
9-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Δρώμενα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
*Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

«Δρώμενα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» είναι το θέμα της διημερίδας πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, για μαθητές Γ΄ Λυκείου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στον Πύργο, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας.
Το διήμερο εκδηλώσεων, εντάσσεται στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων της Π.Ε. Ηλείας, που εστιάζουν στις σύγχρονες και διαγνωσμένες ανάγκες των μαθητών με κεντρικό άξονα τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Με δεδομένο ότι, οι μαθητές, έρχονται αντιμέτωποι με τις αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και γεμάτη άγχος περίοδο της ζωής τους, στόχος της διημερίδας, είναι να τους βοηθήσει να επιλέξουν την κατεύθυνση και επαγγελματική πορεία που ταιριάζει, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην προσωπικότητα τους.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια πληροφόρησης, ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης για μαθητές Λυκείου, σε έξι διαφορετικές δράσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Πέμπτη πρωί & απόγευμα, Παρασκευή πρωί) και στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Πύργου (Παρασκευή απόγευμα).
Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί θα συμβουλεύσουν τους μαθητές για το πώς θα επιλέξουν τις σπουδές που τους ταιριάζουν, πως θα οργανώσουν τη μελέτη τους αλλά και πως θα διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων, με συμβουλές και προς τους γονείς. Επιπρόσθετα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ηλεία, σε διάφορους τομείς, λαμβάνοντας απαντήσεις για την αγορά εργασίας, τις δυσκολίες, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές. Στο πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνονται δυο καινοτόμες δράσεις, καθώς το πρωί θα πραγματοποιηθεί διαδραστική θεατρική παράσταση, βασισμένη στους προβληματισμούς των εφήβων για το μέλλον και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, ενώ εθελοντές φοιτητές, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επίσης με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, θα μοιραστούν εμπειρίες από την φοιτητική τους ζωή και θα πληροφορήσουν τους μαθητές για τις σχολές τους, με στόχο να τους διευκολύνουν στην επιλογή των σπουδών τους.

———————————————————————————–
Σημείωση: Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα