07/07/202011:41

Ο ναύαρχος Ε. Αποστολάκης στο BLUE SKY: Τα πράγματα είναι δύσκολα με την Τουρκία, χρειάζεται ψυχραιμία και ενότητα (BINTEO)

Στη δύσκολη κατάσταση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας αναφέρθηκε μιλώντας στο BLUE SKY και στην εκπομπή Παρεμβάσεις με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο ναύαρχος Ε. Αποστολάκης. Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να έχουμε ενότητα στο εσωτερικό της χώρας σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή υποχώρηση, ο Ερντογαν θα πάρει ότι χρειάζεται. Παράλληλα εκτίμησε πως παρά το ότι είναι κατά των συγκρούσεων, αν χρειαστεί να επέμβουμε, ο Ερντογαν δεν θα τολμήσει.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα, επανέλαβε ότι σε μια κρίση η Ελλάδα θα είναι μόνη της, ενώ επεσήμανε όπως είναι λανθασμένη η εικόνα πως η Τουρκία είναι απομονωμένη διεθνώς. Τέλος ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αναφέρθηκε στην ανάγκη επέκτασης των ναυτικών μιλίων της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να τσιμπάμε με το casus Belli της Τουρκίας

Στο παρακάτω link η συνέντευξη του κ. Αποστολάκη στο Γιάννη Παπαδόπουλο

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα