21/06/201922:07

Εαρινή Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, στον Πύργο (Photos)

Εαρινή Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς
Μητροπόλεως Ηλείας, στον Πύργο.

Με την λήξη των Μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων κατά Αρχιερατικές Περιφέρειες και διανθούσης της Θερινής περιόδου την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, ημέρα κατά την οποία εισερχόμεθα πλέον στο Θερινό Ηλιοστάσιο, το οποίο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του Καλοκαιριού, στην πόλη του Πύργου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Εαρινή Γενική Ιερατική Σύναξη, όλων των Αιδεσιμοτάτων Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέστηκε στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, στο τέλος της οποίας εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση για τους πρόσφατα κοιμηθέντες Ιερείς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή και στέκεται

Μετά την παράθεση μικρής δοχής προς τους παρισταμένους Ιερείς, από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ακολούθησε στην φιλόξενη αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας Πύργου, η συνήθης εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος και ομίλησε πατρικά και αδελφικά στους Ιερείς, για θέματα Θεολογικά, Εκκλησιαστικά, Διοικητικά, ενώ αναφέρθηκε επίσης και σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Ακολούθησε εποικοδομητική διαλογική συζήτηση επί της εισηγήσεως και εδόθησαν απαντήσεις, επεξηγήσεις, καθώς επίσης συμβουλές και νουθεσίες προς τους Κληρικούς μας, από τον Σεβασμιώτατο για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη δράση κάθε Ενορίας η οποία είναι το κύτταρο της Εκκλησίας μας, κατά την περίοδο του Καλοκαιριού το οποίο είναι «Θεού Χαρά», εποχή διακοπών, ξεκούρασης, χαλάρωσης και ανεφοδιασμού για τον επερχόμενο Χειμώνα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, εσωτερικός χώρος

Τέλος η επόμενη Γενική Ιερατική Σύναξη συν Θεώ και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, θα πραγματοποιηθεί ως συνήθως το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και πάλι στην πόλη του Πύργου, με την έναρξη της νέας Πνευματικής-Κατηχητικής Περιόδου 2019-2020.

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και καπέλοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 12 άτομα, άτομα στέκονται και καπέλοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 16 άτομα, περιλαμβάνεται ο π.Ιωαννης Καραγιαννης, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα