24/04/202413:51

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας: “Αντηχήσεις! Σύγχρονη ελληνική τέχνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας”

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας έκθεση με έργα των εικαστικών Γιάννη Αδαμάκου ζωγράφου, Κώστα Βαρώτσου γλύπτη, Εβίτας Δουφεξή-Κανέλλου ζωγράφου, Νίκου Κασκούρα ζωγράφου & γλύπτη, Αγγέλικας Κοροβέση γλύπτριας, Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου ζωγράφου, Μαρίτσας Τραυλού γλύπτριας & κεραμίστριας και Νίκου Τουμαζάτου ζωγράφου.

Οι δημιουργοί έχουν στενούς δεσμούς και τρέφουν σεβασμό για την Ηλεία. Με τα έργα τους αφηγούνται τον πολιτισμό του τόπου μέσα από τη δική τους καλλιτεχνική προσέγγιση και ματιά.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και των εικαστικών Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, ζωγράφου, Επίκουρου καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της ζωγράφου Εβίτας Δουφεξή-Κανέλλου.

Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης Αντηχήσεις! Σύγχρονη ελληνική τέχνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας θα γίνουν την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ

Με εφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Ερωφίλη-Ίριδα Κόλλια δήλωσε :

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας την εικαστική έκθεση σύγχρονης τέχνης με θέμα: «Αντηχήσεις», στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες, επτά μάλιστα από τους οποίους έχουν καταγωγή από την Ηλεία. Βαθιά συγκίνηση επίσης μας προξενεί το γεγονός πως αξεπέραστα έργα της αρχαιότητας που εκτίθενται στο Μουσείο μας αποτελούν πηγή έμπνευσης σπουδαίων σύγχρονων καλλιτεχνών. Είμαστε βέβαιοι πως η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει την υπέροχη αυτή έκθεση. Σας περιμένουμε όλους στα εγκαίνια».

Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου -31 Ιουλίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 8π.μ – 20μ.μ

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Αρχαία Ολυμπία 27065, τηλ: 26240 22742.

www.ancientolympiamuseum.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα