26/12/202319:10

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ανεξέλεγκτα τα ποτά «μπόμπες» στις γιορτές – Εργαστήριο νόθευσης στο Γκάζι

Μπροστά σε εκατοντάδες μπουκάλια αλκοόλ και πολλά λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου, διάφανου υγρού βρέθηκαν οι αστυνομικοί, κατά την έφοδο τους σε εργαστήριο νόθευσης ποτών στο Γκάζι.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνστάντια Δημογλίδου, σημείωσε σχετικά πως, «συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται άλλοι 4. Κατασχέθηκαν αλκοολούχα ποτά άγνωστης προέλευσης και πλήθος φιαλών επώνυμων αλκοολούχων ποτών και εξοπλισμός παραγωγής των νοθευμένων ποτών. Οι δράσεις της διεύθυνσης οικονομικής αστυνομίας θα συνεχιστούν, ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών, που η κατανάλωση του αλκοόλ είναι μεγάλη». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ζιάκα για το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, μέσα στο εργαστήριο οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα και ξύστρα και ειδικό πιστολάκι επανεμφιάλωσης των ποτών.

Μέχρι και αναπνευστική ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσουν οι «μπόμπες»

Όσοι κάνουν ρεβεγιόν έξω καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ένα νοθευμένο ποτό μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο. Όπως σημείωσε ο διδάκτωρ παθολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Ρηγόπουλος, «οι κίνδυνοι από τα ποτά που τα λέμε “μπόμπες” μπορεί να είναι και μοιραίοι. Το κυριότερο είναι ότι είναι ύπουλοι, δηλαδή δεν εμφανίζονται τις πρώτες ώρες. Μιλάμε για δηλητηριασμένο αλκοόλ με μεθανόλη. Από τη μεθανόλη κανένας δεν είναι προστατευμένος. Κάνει θόλωση όρασης, μπορεί να πειράξει το οπτικό νεύρο και, στη συνέχεια, μπορεί να εξελιχθούν τα συμπτώματα και από τα πνευμόνια, να κάνει δηλαδή μία αναπνευστική ανεπάρκεια και εκεί κινδυνεύει πια και η ζωή σου».

Οι ειδικοί συνιστούν κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο τις ημέρες των γιορτών. Σε περίπτωση, πάντως, που πιούμε και ένα ποτήρι παραπάνω, η αποχή από το τιμόνι είναι επιβεβλημένη.

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα