07/07/202319:03

Εισαγγελική παρέμβαση Αρείου Πάγου για το νεκρό άλογο στην Κέρκυρα – Σύλληψη του ιδιοκτήτη και πρόστιμο 30.000- Ξεκίνησε και προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό

Tην άμεση παρέμβαση της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, προκάλεσε η θλιβερή και ντροπιαστική εικόνα με το νεκρό άλογο καταγής στο κέντρο της Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, η κα Μασούρα επικοινώνησε ήδη με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας και ζήτησε την απόδοση ευθυνών για το βασανιστικό θάνατο του άτυχου ζώου.

Για το θέμα διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση για παραβίαση του νόμου ευζωίας των ζώων, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας. Στο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη του αλόγου, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Θα ελεγχθούν και τα υπόλοιπα άλογα που διαθέτει και επίσης χρησιμοποιεί για τον ίδιο σκοπό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας, ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου παραβίαζε μια σειρά από κανόνες, όσον αφορά το μεταφορικό έργο από ζώα, με αποτέλεσμα, το ιπποειδές να “εργάζεται” υπό άθλιες συνθήκες. Ο ιδιοκτήτης του φέρεται να μην του παρείχε την ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, το έβαζε να μεταφέρει τουρίστες και το μεσημέρι, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νόμο, ενώ φέρεται ότι το χτυπούσε και με βίτσα, για να έχει ταχύτερο βηματισμό.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα