12/12/202108:22

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σήμερα ο νέος αρχηγός του κόμματος – Γρίφος η συμμετοχή

Το νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής θα κληθούν να ψηφίσουν σήμερα οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος, σε μια διαδικασία που ξεκίνησε στις 07.00 και θα ολοκληρωθεί δώδεκα ώρες αργότερα, στις 19.00, επιλέγοντας ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλοι όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο ενώ αυτή τη φορά δε θα πληρώσουν το αντίτιμο των 3 ευρώ!

Γιώργος Παπανδρέου vs Νίκος Ανδρουλάκης, λοιπόν, σε μια μάχη στην οποία υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Ο νυν ευρωβουλευτές φαντάζει τη δεδομένη στιγμή ως ο… επόμενος αρχηγός του κόμματος εκτός εάν υπάρξει η μεγάλη ανατροπή, στην οποία ελπίζει η πλευρά Παπανδρέου – εξου άλλωστε και δεν πέταξε λευκή πετσέτα από τον πρώτο γύρο αποφασίζοντας να παίξει τα ρέστα του στον δεύτερο!

Και πράγματι ο Γιώργος Παπανδρέου άλλαξε τη στρατηγική του, εξαπέλυσε τα πυρά του, ακόμα και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, για τα οποία επικρίθηκε από μεγάλη μερίδα των στελεχών του κόμματος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι δε θα έπρεπε να βγει τόσο «σκληρά» στην επίθεση, την στιγμή ειδικά που το κόμμα έδειχνε να παίρνει τα πάνω. Ωστόσο, το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου (που αποτελείται από έμπειρα στελέχη) γνωρίζει ότι το «σκληρό ρόκ» έχει στο παρελθόν αποτελέσει συνταγή επιτυχίας.

Η συμμετοχή

Μπορεί ο Ν. Ανδρουλάκης να κρατάει τα ηνία, όμως υπάρχει ένα σημαντικό στοιχεία που ίσως αποτελέσει το παράγοντα «χ» σε ότι αφορά την τελική επικράτηση. Αυτό είναι η συμμετοχή. Την περασμένη Κυριακή περίπου 275.000 πολίτες πήγαν στις κάλπες και θεωρείται βέβαιο ότι αυτό του νούμερο θα πέσει αρκετά. Ο άγνωστος «χ» είναι ποιοι από τους ψηφοφόρους του Ν. Ανδρουλάκη θα κατέβουν ξανά στην κάλπη, καθώς το ποσοστό του Γ. Παπανδρέου θεωρείται το «σκληρό» παπανδρεικό και δύσκολα μπορεί να πάει παρακάτω, ως απόλυτος αριθμός. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο του Γ. Παπανδρέου έχουν βασίσει τις όποιες ελπίδες τους στην Αττική, στην οποία κέρδισε ο Α. Λοβέρδο, και παρά τη στήριξή του προς τον Α. Ανδρουλάκη, κανείς δεν γνωρίζει πως θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι και πόσοι εξ αυτών θα σπεύσουν στην κάλπη.

Ο νικητής και η επόμενη ημέρα

Το κλείσιμο της κάλπης σίγουρα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα όποιος κι αν είναι ο τελικός νικητής. Ήδη από τη Δευτέρα ο νέος πρόεδρος θα έχει να λάβει αποφάσεις δύσκολες που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα οδηγήσουν. Το κλίμα ειδικά μεταξύ του Ν. Ανδρουλάκη και του Γ. Παπανδρέου δεν μοιάζει ιδιαίτερα «συντροφικό» ενώ κανείς στην εξίσωση θα πρέπει να βάλει και τον Α. Λοβέρδο, ο οποίος ειδικά με τον Γ. Παπανδρέου έχει τεράστιες ιδεολογικές κι όχι μόνο διαφορές. Υπό αυτά τα δεδομένα, η επόμενη μέρα για το Κίνημα Αλλαγής ίσως να μην είναι στρωμένη για ροδοπέταλα, όπως βέβαια και οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί γνωρίζουν καλά…

Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα