12/12/202123:45

Εκλογή Ανδρουλάκη: Το πρωί της Δευτέρας θα του τηλεφωνήσει για τα συγχαρητήρια ο Τσίπρας

Επιφυλακτική η Κουμουνδούρου απέναντι στο νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής

«Η όποια ηγεσία, θα κληθεί να πάρει αποφάσεις» εκτιμά η Κουμουνδούρου, με το βλέμμα στην κάλπη του ΚΙΝΑΛ

Επί το έργον θα κριθεί για την αξιωματική αντιπολίτευση η νέα ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς από σήμερα και στο εξής η πορεία της Χαριλάου Τρικούπη στα πολιτικά δρώμενα της χώρας θα έχει έντονη την προσωπική σφραγίδα του νέου Προέδρου της, Νίκου Ανδρουλάκη.

Μετά την καθαρή επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην «πράσινη» κάλπη, η Κουμουνδούρου θα περιμένει τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τα οποία θεωρεί πως δεν θα αργήσουν, αφού η τρέχουσα περίοδος είναι πυκνή σε γεγονότα – πρωτίστως κοινοβουλευτικά-, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό, η συζήτηση του οποίου θα εξελιχθεί αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή.

Τηλεφώνημα Τσίπρα

Πριν, ωστόσο, από την εκκίνηση της πολιτικής δράσης του κ. Ανδρουλάκη ως Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και σε μια κίνηση ευγένειας και πολιτικού πολιτισμού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τηλεφωνήσει στον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ αύριο το πρωί, προκειμένου να τον συγχαρεί.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλωστε, επισήμαναν ότι στις τοποθετήσεις του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής (ιδίως την εβδομάδα ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών) επανερχόταν συχνά ο όρος «Σοσιαλδημοκρατία», ο οποίος, ως γνωστόν, φέρει και αριστερά χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, για την αξιωματική αντιπολίτευση η στάση της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής θα κριθεί στο πεδίο, καθώς «η όποια ηγεσία, θα κληθεί να πάρει αποφάσεις», αλλά και καθημερινά θέση σε όλα τα ανοιχτά και μείζονα θέματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, το μέτωπο της ακρίβειας, η κατεύθυνση των δαπανών στον προϋπολογισμό και πολλά άλλα, παρατηρούν πηγές της Κουμουνδούρου, ενώ μια πρώτη εικόνα των προθέσεων της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής εκτιμάται πως θα διαφανεί από την επιλογή του/της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, τις επόμενες ώρες.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα