07/01/202413:12

Έκτακτη προσγείωση αιγυπτιακού αεροπλάνου στο «Βενιζέλος» – Επιβάτες του επιχείρησαν να κρυφτούν

Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας EGYPT AIR με 111 επιβάτες έκανε το απόγευμα του Σαββάτου αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» μετά από αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης.

Το αεροσκάφος αναχώρησε από το Αεροδρόμιο του Κάϊρου Αιγύπτου με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Λιβύης, όμως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκεί και μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης του αεροσκάφους, ο κυβερνήτης του αιτήθηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στον Δ.Α.Α. «Ελ.Βενιζέλος».

Μετά από συνεννόηση του εκπρόσωπου της αεροπορικής εταιρείας με εκπρόσωπο του αερολιμένα και λόγω της επιμονής άρνησης του κυβερνήτη να παραμείνουν οι επιβάτες εντός του αεροσκάφους έως ότου αναχωρήσει εκ νέου για τον αερολιμένα της Βεγγάζης, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, με την συνοδεία αστυνομικών της Υπηρεσίας μας και υπαλλήλων ασφαλείας του αερολιμένα.

Μετά τη διενέργεια ελέγχου ασφαλείας μεταφέρθηκαν στην αίθουσα πύλης αναμονής επιβίβασης Α23 του αερολιμένα όπου και παρέμειναν μέχρι την 20:00 ώρα οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης τους στο αεροσκάφος.

Τέσσερις επιβάτες επιχείρησαν να κρυφτούν στο αεροδρόμιο 

Κατά την παραμονή τους στην ανωτέρω αίθουσα, τέσσερις (4) εκ των επιβατών, με σκοπό να παραμείνουν στη χώρα μας, επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα που υπήρχε στο σημείο, έγιναν όμως αντιληπτοί από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν και πίσω στο αεροσκάφος.

Επιπλέον ένας εκ των αφιχθέντων επιβατών αιτήθηκε ιατρική βοήθεια, η οποία και του παρασχέθηκε από τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αερολιμένα, μετά το πέρας της οποίας επιβιβάστηκε και αυτός στο αεροσκάφος. Τελικά,  το αεροσκάφος αποχώρησε στις 21.05 για τον προορισμό του.

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα