13/04/202411:15

ΕΛ.ΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της σπείρας απατεώνων που είχαν “χτυπήσει” σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Ηλεία- Δύο μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στην Ηλεία

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες σε βάρος πέντε (5) ατόμων για τα αδικήματα: α) απάτη που η ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, β) διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και γ) παράβαση του νόμου για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη χρησιμοποίηση χρηματοπιστωτικού τομέα από κοινού με το αντικείμενο νομιμοποίησης να υπερβαίνει συνολικά τις 120.000 ευρώ και προερχόμενο εκ του κακουργήματος του άρθρου 4 περ. α (εγκληματική οργάνωση) του Ν. 4557/2018. (Σχετικό το από 2.4.2024 Δελτίο Τύπου της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας).

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό και μια αλλοδαπή, Βουλγαρικής υπηκοότητας, ηλικίας 36 και 22 ετών αντίστοιχα, και τρεις ημεδαπούς ηλικίας 32, 25 και 57 ετών. Η συλλήψεις τους είχαν προηγηθεί στην Ηλεία και στην Αργολίδα την 1η Απριλίου 2024, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, Πύργου, Άργους και Ναυπλίου και της Ο.Π.Κ.Ε. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εγκληματική οργάνωση είχε διαπράξει που είχε διαπράξει τουλάχιστον 42 απάτες σε όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας 180.000 ευρώ και δρούσε από τον Ιανουάριο του 2023.

MELH ORGANWSHS 1 2048x1273 1

Από την έρευνα της Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι η σπείρα είχε απλώσει τα δίχτυα της σε Πάτρα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γιάννενα, Καρδίτσα, Λάρισα, Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη, αναρτώντας σε προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης αγγελίες για την πώληση πολυτελών οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων. Τα μέλη της ζητούσαν από τους επίδοξους αγοραστές να καταθέσουν προκαταβολές ή ολόκληρη την αξία μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής, ενώ στις περιπτώσεις που εμφανίζονταν οι ίδιοι ως αγοραστές, έστελναν στους πωλητές πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης του αντιτίμου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

α) ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος, της Σπυριδούλας, γεν. 14.12.1989

β) ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Διαμαντής-Πέτρος, του Ασημάκη και της Σοφίας, γεν. 1.1.1992

γ) ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος, του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, γεν. 15.2.1967

δ) (επ) STANEVA (ον) DONKAANTONIA, του MARIN και της MELI, γεν. 15.9.2002

ε) (επ) NIKOLOV (ον) IVAN, του PETROV και της MARUSIA, γεν. 15.3.1988

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, τη διευκόλυνση διερεύνηση της επίδοσης – συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις, σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2610 695150 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως την 10.10.2024, σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα