25/04/202419:11

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την απολογία του στον 26ο τακτικό ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, αφού του επιβλήθηκε ο περιορισμός να μην πλησιάζει τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, στα 50 μέτρα, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέσα στη Βουλή.

Ο 26ος τακτικός ανακριτής όρισε τον όρο στον κατηγορούμενο να μην πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον Βασίλη Γραμμένο.


Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ανέφερε ότι «ως γιος εκείνη τη στιγμή και ορμώμενος από το συναίσθημα θεώρησα ότι έπραξα σωστά. Ως βουλευτής έπραξα λάθος, αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει σε Έλληνα βουλευτή στο Κοινοβούλιο».

Σε βάρος του Κ. Φλώρου η Εισαγγελία άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ).

Φωτ.: Eurokinissi

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή, ισχυρίστηκε πως προκλήθηκε από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησε.

Η συνήγορος υπεράσπισης του ανεξάρτητου βουλευτή έκανε λόγο για «δικαιολογημένη αγανάκτηση» όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο», εκφράζοντας μάλιστα την έκπληξή της για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του εντολέα της, μιλώντας πριν ολοκληρωθεί η απολογία.

Το χρονικό
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας απήγγειλε στον ανεξάρτητο βουλευτή κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή.

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Τo περιστατικό έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη, ενόσω στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, έπειτα από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο κατηγορούμενος πριν επιτεθεί είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας. Οταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός της αίθουσας, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα