05/05/202413:03

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ΥπΕξ ο Έλληνας αστυνομικός στα Ιεροσύλημα που συνελήφθη στον Ναό της Αναστάσεως κατά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός- Είναι μέλος της φρουράς του πρόξενου στην Ιερουσαλήμ

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ΥπΕξ ο Έλληνας αστυνομικός στα Ιεροσύλημα

Το επεισόδιο σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο στον Ναό της Αναστάσεως κατά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπό κράτηση τέθηκε προσωρινά το Μεγάλο Σάββατο (4/5) Έλληνας αστυνομικός, μέλος της φρουράς του πρόξενου στην Ιερουσαλήμ.

Είχε προηγηθεί επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά από παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Εξηγήσεις ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επί του συμβάντος τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας «την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών». Από την Κουμουνδούρου το περιστατικό χαρακτηρίστηκε «πρωτοφανές».

«Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά» κατέληξαν από την αξιωματική αντιπολίτευση.​

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα