28/04/202321:01

Ελληνική Λύση: Έρευνα διέταξε η Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος μετά τις καταγγελίες των βουλευτών Μυλωνάκη και Αλεξοπούλου που αποχώρησαν

Μετά τις καταγγελίες Μυλωνάκη και Αλεξοπούλου

Έρευνα για ενδεχόμενη διακίνηση παράνομων χρημάτων ξεκινά στο κόμμα “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, με παρέμβαση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με αφορμή όσα καταγγέλλονται από μέχρι πρότινος μέλη του κόμματος.

Η εντολή του κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν όλα τα οικονομία δεδομένα του κόμματος και όλοι οι εμπλεκόμενοι, καταγγέλοντες και καταγγελλόμενοι, για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν καταγγελίες που έγιναν από τους βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα από την Ελληνική Λύση Αντώνη Μυλωνάκη και Αικατερίνη Αλεξοπούλου. Οι εν λόγω βουλευτές είπαν δημόσια ότι κατέβαλαν πόσο 500 ευρώ τον μήνα από τον μισθό τους στο κόμμα χωρίς κανένα παραστατικό.

«Ήταν 500 ευρώ που δίναμε για κοινωφελείς λόγους. Δεν ελέγχαμε που πήγαιναν γιατί είχαμε εμπιστοσύνη. Τώρα θα ζητήσω να γίνει διαχειριστικός έλεγχος» ανέφερε πρόσφατα σε δήλωση του ο κ. Μυλωνάκης.

Αν και το σύνηθες είναι ενόψει εκλογών να παγώνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις της Αρχής, εν προκειμένω η εντολή για την έναρξη έρευνας κρίθηκε αναγκαία λόγω των σοβαρών καταγγελιών που έγιναν από τους δύο βουλευτές στο πλαίσιο πολέμου που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κόμματος με αφορμή τις εκλογικές περιφέρειες που τους ζητήθηκε να είναι υποψήφιοι.

News247.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα