04/10/202320:41

Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Ξεκινά τις πρόβες της η Παιδική- Εφηβική Χορωδία του Ωδείου

Η ΠΑΙΔΙΚΗ – ΕΦΗΒΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΗΣ
Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος, το Ελληνικό Ωδείο Πύργου – Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΥΣ έχει δημιουργήσει τμήματα για παιδιά όλων των ηλικιών, παρέχοντάς τους ευκαιρίες και δυνατότητες ευρύτερης μουσικής ενασχόλησης.
H Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Ωδείου ανήκει σ΄αυτά τα τμήματα και συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την νέα της προσπάθεια μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού, έχοντας ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τις πρώτες της εμφανίσεις!


Υπεύθυνη του τμήματος είναι η μουσικός, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών του Ωδείου Μαρία Ασημακοπούλου που δίνει το δικό της στίγμα με φρεσκάδα, κίνηση και χαμόγελο ακολουθώντας τις σύγχρονες χορωδιακές τάσεις.
Οι πρόβες ξεκινούν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 6-7.30 μ.μ. και θα γίνονται κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα.
Προσκαλούνται να συμμετέχουν όλα τα παιδιά ηλικίας 8-17 ετών, που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής δημιουργίας μέσα από το τραγούδι και τη χορωδιακή μουσική.

 Για τους σπουδαστές του Ωδείου η συμμετοχή στην Παιδική-Εφηβική Χορωδία είναι ΔΩΡΕΑΝ και περιλαμβάνεται στα υποχρεωτικά μαθήματα του κύκλου μουσικών σπουδών. 

H Μουσική, είναι μια ανάγκη για την ισορροπημένη και αρμονική ανάπτυξη της ψυχικής δύναμης των ανθρώπων. Ως εκ τούτου η ενασχόληση με την μουσική από την παιδική ηλικία, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει. Όλοι οι γονείς πρέπει να δώσουν την ευχέρεια στα παιδιά τους να πειραματιστούν με τους ήχους, ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η φαντασία και η αισθητική ,που τόσο πολύ λείπουν από τη σημερινή εποχή και δεν μπορεί να προσφέρει σε αυτή την ένταση και ποσότητα καμία άλλη δραστηριότητα. 

Η Μουσική κάνει τον κόσμο των παιδιών πιο ευτυχισμένο και ειρηνικό!
Οι εγγραφές για όλα τα τμήματα και σχολές του Ωδείου συνεχίζονται!
Πληροφορίες στη γραμματεία του Ωδείου
απόγευμα 5-9 μ.μ. & Σάββατο 10 π.μ. – 1 μ.μ.

                28ης Οκτωβρίου Πύργος,ΤΚ 27131 - τηλ.: 26210 33179

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα