24/02/202119:00

ΕΛΜΕ Ηλείας: Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Μετά από καταγγελίες συναδέλφων για άσκηση πίεσης από την Διοίκηση και διευθυντές σχολικών μονάδων περί περικοπής μισθού ή άλλου τύπου συνέπειες, σε όσους καταθέσουν δηλώσεις Απεργίας –  Αποχής από την αξιολόγηση ξεκαθαρίζουμε ότι:

 – η όποια προσπάθεια άσκησης πίεσης, και μάλιστα με αναληθείς αναφορές περί  περικοπής μισθού ή άλλου τύπου συνέπειες, αποτελεί καταστρατήγηση των νόμιμων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας και επιφυλασσόμαστε, ως Δ.Σ της ΕΛΜΕ, για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, προς όσους ασκούν τέτοιου είδους εκφοβισμό προς τους συναδέλφους.

Απόσπασμα από το ενημερωτικό σημείωμα  της ΟΛΜΕ 22/02/2021

«Μπορεί να γίνει περικοπή μισθού σε όσους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή;

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη μορφή απεργίας έχει υλοποιηθεί αρκετές φορές τόσο από την ΟΛΜΕ όσο και από την ΑΔΕΔΥ. Απεργία αποχή υλοποιήθηκε από την ΟΛΜΕ για τη μη εφαρμογή της ζωντανής αναμετάδοσης στην τάξη και στη μη υλοποίηση μαθημάτων στη διάρκεια των καταλήψεων. Καμία περικοπή δεν έγινε στους/στις συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτές τις απεργίες-αποχές. Ομοίως, καμία περικοπή δεν έχει γίνει για την απεργία αποχή από την αξιολόγηση της ΑΔΕΔΥ, που κάνουν οι εργαζόμενοι στο υπόλοιπο δημόσιο τα τελευταία χρόνια.

Οι συμμετέχοντες στην απεργία αποχή, απέχουν μόνο από τα καθήκοντα αξιολόγησης (όπως αυτά προβλέπονται στο ν.4692 και στην ΥΑ 6603/ΓΔ4). Όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, διδακτικά και εξωδιδακτικά, τα διεκπεραιώνουν κανονικά. Επομένως, ακόμα κι αν το ΥΠΑΙΘ θελήσει να προχωρήσει σε περικοπές, αυτές θα πρέπει να οριστούν ως ποσοστό που αναλογεί στα καθήκοντα από τα οποία απέχουμε σε σχέση με τα καθήκοντα που διεκπεραιώνουμε και μόνο για τις μέρες που υφίσταται κάποια διαδικασία αξιολόγησης.»

Καταδικάζουμε απερίφραστα όλη αυτή την προσπάθεια εκφοβισμού και το σκηνικό απειλών που στήνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας (βλέπε «εγκύκλιος» Μακρή). Διαμηνύουμε με καθαρή φωνή πως η δρώσα εκπαίδευση, οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί της πρώτης γραμμής που κρατάνε όρθια τα σχολεία, ούτε εκφοβίζονται ούτε καταλαβαίνουν από απειλές. Άλλωστε όλες αυτές οι προσπάθειες αναδεικνύουν τον πανικό τους από τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων ανά την Ελλάδα που συλλογικά και συντεταγμένα  καταρρίπτουν τα σχέδιά τους!!!

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία και την Υπουργό Παιδείας όταν απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό που έχουμε κερδίσει με το έργο μας και που είναι πάνω από πρόσκαιρους και περαστικούς πολιτικούς από το ΥΠΑΙΘ.

Η απάντηση στη συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού που δεχόμαστε από την Υπουργό Παιδείας και στη συνολική επίθεση που έχει εξαπολύσει στη δημόσια εκπαίδευση, θα δοθεί από το σύνολο των Συναδέλφων με συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και δυναμισμό.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα